Bevrijdingsdag met veel muziek

Jan Reinders en Aad de Koning, samen het zangduo The Reiko’s, treden op aan het begin van de avond.

Een gezellig dorpsfeest in het Emmapark, belooft Oranjevereniging Pijnacker voor vrijdag 5 mei, Bevrijdingsdag. Het programma ziet er in elk geval goed uit, met optredens van half vier ’s middags tot een uur of tien in de avond. En daarna blijft het vast nog wel een poosje erg gezellig in het park.

Het podium wordt vanaf 15.30 uur bezet door The Limits, gevormd door een groepje oude vrienden die in de jaren zestig begonnen met muziek in de stijl van de Shadows en de Ventures, en later kwamen daar ook muzieksoorten als blues en soul bij. Het repertoire bestaat nog steeds uit muziek uit de sixties en seventies: Beatles, Stones, Animals, The Kings enzovoort.

Vanaf 17.15 uur klinkt er totaal andere muziek vanaf het podium: dan begint het optreden van het Shantykoor Schiehaven. Het begint vast weer met de bekende kreet: ‘Aan booord, aan booord..!’ en daarna komt het bekende repertoire van Nederlandse zeemansliedjes voorbij. Kan niet missen: Ketelbinkie zal er zeker bij zijn.

Om half zeven is het de beurt aan de Pijnackenaren Jan Reinders en Aad de Koning, die het inmiddels wel bekende zangduo The Reiko’s vormen. Ze treden geregeld op in verzorgingscentra en wooncentra voor ouderen, maar traden al vijf keer eerder op tijdens een Pijnackers Oranjefeest.

Om kwart over zeven is er een optreden van een uur door Harmonie Excelsior onder leiding van Harry Tazelaar. Ze brengen een programma met filmmuziek, meezingers, maar ook stukken van Glenn Miller.

Het avondprogramma is voor The Ride, een formatie die bestaat uit musici die allemaal ook in andere bands spelen. Ze hebben een afwisselend repertoire en ook van hen kun je oude rockers uit de sixties en seventies verwachten.