Expositie: Claire Delperdange

Professionele beeldend kunstenaars en gevorderde liefhebbers uit Pijnacker-Nootdorp en omgeving krijgen op deze plek telkens twee weken lang de gelegenheid om een selectie van hun werk te exposeren.
Nu op deze pagina: Claire Delperdange.

Claire werd in 1947 geboren in Brussel. Ze is al heel lang als beeldend kunstenaar actief.

Over zichzelf en over haar werk vertelt ze: “Na mijn opleiding als tekendocent in Brussel kwam ik in 1973 in Nootdorp te wonen. Op de Vrije Academie in Den Haag volgde ik beeldhouwlessen bij Rudi Rooijackers. Hij leerde me op een nieuwe, meer diepe manier naar kunst kijken. Ik werkte vooral met gips, cement en brons, waarna ik overging op lichter materiaal zoals gegalvaniseerd ijzer en zink en ook papier-maché.

Maar ik miste werken met kleur en pakte daarom het schilderen weer op en ook het maken van collages.

In Pijnacker heb ik jaren lesgegeven aan kinderen en volwassenen. Dit werd georganiseerd door Anne Guurink in het cultureel centrum achter de bibliotheek.”

Klik op de foto’s om een groter exemplaar te zien

Wakker worden. Collage
Een glimp. Acryl
Reiziger in de nacht. Papier-mache.
De boodschapper. Acryl.
Bescherming. Papier-mache.

Claire exposeerde geregeld met haar werk in groepstentoonstellingen zoals in Noordwijk, op de kunstbeurs in Rotterdam en vele malen bij Arti-Shock in Rijswijk. Van deze kunstenaarsvereniging in Rijswijk is Claire al sinds 1985 lid.

In 1987 behaalde ze de eerste prijs in een kunstwedstrijd ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het Europees Octrooibureau in Rijswijk.

Op de uitkijk. Acryl.
Voorbij. Collage.
Pakjesdans. Collage.
Zwerm vogels. Gegalvaniseerd ijzer en zink.
vlinders kijken. Collage.
Ieder zijn weg. Acryl.

Meer over het werk van Claire is te vinden op haar website.

Alle expositiepagina’s: Kiek HaketRoos van der MeijdenBas KalleCobi de JongMargot Labordus – KerklaanJacqueline van Lint van DijkErika ZöllnerTheo van den BulkTilleke SchwartzJacqueline van Kester – Jan van der SmanVictor van LeeuwenAnneke Strengholt Minako Ruigrok-Nakamura en Annemieke Wijsman – Ilonka Bijl – Marianne Dekker – Jellie PiersmaIrene CornelHenk StoelhorstAnja BrandKees TazelaarRenée du ClouBep van DongenTanja Ooms en Kees BosmanMartine de Soet – Nathalie Boudestein – Andriette Chrisoleen – Peter Wensveen – Inez Verhagen