Expositie: de eerste negen kunstenaars

Professionele beeldend kunstenaars en gevorderde liefhebbers uit Pijnacker-Nootdorp en omgeving krijgen op deze plek telkens twee weken lang de gelegenheid om een selectie van hun werk te exposeren. In de afgelopen maanden toonden negen kunstenaars op een eigen pagina hun werk.
In de zomerperiode onderbreken we de reeks tijdelijk. Deze pagina geeft daarom een overzicht van de exposities in de eerste helft van dit jaar.
Vanaf de laatste week van augustus krijgen weer anderen de kans om twee weken lang hun werk te tonen.

Kiek Haket

In het werk van de autodidact Kiek Haket gaat het vaak over de kwetsbaarheid van de mens. “Het is een thema wat me raakt”, liet ze weten op haar expositiepagina.

Ook maakt ze in opdracht olieverfportretten en portretjes in pastelkrijt.

Roos van der Meijden

Roos is een realistisch schilder die in haar werk klassieke kenmerken toepast. Ze is geïnspireerd door Pieter de Hoog en Johannes Vermeer, want vooral in haar vele stadsgezichten uit Delft te zien is.

Ze studeerde in 2001 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag aan de afdeling grafiek. In 2008 maakte ze de overstap naar het schilderen.

Bas Kalle

Bas werkt op de Hogeschool der Kunsten in Den Haag. Hij is van oorsprong componist, maar inmiddels is hij actief met meer tastbare kunstvormen, variërend van elektronische muziek, interactieve installaties, abstracte schilderijen en foto’s.

Sinds kort houdt Bas zich vooral bezig met het werken met hout. Hierbij maakt hij gebruik van verschillende soorten hout, die hij in blokjes zaagt van verschillende diktes. Samen vormen ze uiteindelijk een nieuw werk.

Cobi de Jong

Cobi is tekenaar met een speciale aandacht voor de lijn en het vlak. Ze studeerde in 2011 af aan de Academie voor Schone kunsten in Arendonk (België). Haar werk Toegewijd werd in 2012 gekozen voor de ZomerExpo in het toenmalige Gemeentemuseum in Den Haag binnen het thema “De liefde”. 

Margot Labordus-Kerklaan

Margot al is jaren actief als kunstenaar. Ze schilderde veel in olieverf, acryl en aquarel en maakte veel tekeningen, beelden en foto’s.

Ze gaf jarenlang cursussen en is actief betrokken bij de Nootdorpse Kunstroute en bij de Verbeelding.

Jacqueline van Lint van Dijk

Jacqueline schildert als hobby in haar vrije tijd naast haar werk. Tekenen deed ze haar hele leven al, en in haar jeugd leerde ze veel van haar opa.

Haar eerste schilderij maakte ze in 2008 in olieverf.

Erika Zöllner

Erika keek in haar jeugd het schilderen af van haar vader. Ze zat vaak naast zijn schildersezel als hij aan het werk was. Tekenen deed ze al vanaf haar jonge jaren, al had ze steeds wel het idee ook de verfkwast ter hand te nemen.

Pas twee jaar geleden is ze daar eindelijk mee begonnen, en ze weet nu met haar magisch-realistische schilderijen haast niet van ophouden.

Theo van den Bulk

Theo is graag met diverse soorten kunst bezig, zoals werkstukken in acryl en aquarelverf, pen- en potloodtekeningen, papiersnijwerk, modeltekenen en etsen.

Voor het tv-programma Op zoek naar Vermeer maakte hij een papiersnijwerk waarmee je als het waren van het ene naar het andere Delftse straatje kunt wandelen.

 

Tilleke Schwarz

Tilleke is vooral bekend om haar graffiti-achtige borduurwerk, waarin ze teksten, beelden en herinneringen op verschillende manieren combineert.

Hier vind je alle expositiepagina’s van het eerste halfjaar:
Kiek HaketRoos van der MeijdenBas KalleCobi de JongMargot Labordus – KerklaanJacqueline van Lint van DijkErika ZöllnerTheo van den BulkTilleke Schwartz