Oude opname

Opname De Trucker uit 1986 opgedoken

Poppodium De Trucker in Pijnacker heeft een rijke historie van dit jaar precies 50 jaar. in het toenmalige open jongerencentrum, gevestigd in de oude PTT-centrale aan de Stationsstraat in Pijnacker, traden in die beginperiode al heel wat bekende namen op. Er waren ook bijzondere optredens bij, waaronder jamsessies waaraan muzikanten deelnamen die soms nooit eerder met elkaar hadden gespeeld. Van een van zulke jamsessies, van 18 april 1986 is een 19 minuten durende geluidsopname opgedoken. Die is in het kader van het 50-jarig jubileum op YouTube gezet.

Foto’s: Paul Bergen

Foto van de jamsessie van 18 april 1986. Van links naar rechts: Eef Albers, Bart Fermie, John Lagrand en Theo de Jong. Geheel rechts staat Erik Bevaart, die de set aankondigde.

Aan het optreden deden muzikanten mee als Edward Reekers, zanger van de band Kayak en ook Eef Albers, die onder andere had samengewerkt met Rogier van Otterloo en Margriet Eshuijs, zangeres van de groep Lucifer. Op de opname is ook drummer Marcel Serierse te horen, een van de beste fusiondrummers van de Benelux, en tevens mondharmonicaspeler John Lagrand, bekend van bands als Livin’ Blues en Cuby & the Blizzards.

De opname is te beluisteren via https://www.youtube.com/watch?v=hUmuNeRT0Ho