Overzicht tweede halfjaar

Professionele beeldend kunstenaars en gevorderde liefhebbers uit Pijnacker-Nootdorp en omgeving krijgen op deze plek telkens twee weken lang de gelegenheid om een selectie van hun werk te exposeren. In 2023 toonden zestien kunstenaars op elk een eigen pagina hun werk.
In de zomer publiceerden we een overzicht van de expositiepagina’s van het eerste halfjaar.
Als afsluiting van het jaar is hieronder weer een overzicht te zien, nu van het werk van de beeldend kunstenaars die vanaf de zomer hun werk op deze pagina toonden.

Jacqueline van Kester

Jacqueline van Kester (1960) noemt zichzelf een duurzaam beeldend kunstenaar. Zij werkt uitsluitend met natuurlijke materialen die na gebruik weer volledig worden opgenomen door de aarde. 

Het werk van Jacqueline bestaat uit installaties, houten panelen en schilderijen. 

Jan van der Sman

Jan van der Sman werd geboren in 1940. Hij is getrouwd in 1965 en heeft twee kinderen, een dochter en een zoon. Het echtpaar is gezegend met twee kleinkinderen. Kleinzoon Rik is 23 jaar en kleindochter Lotte is 13 jaar.

Op zijn 47ste jaar is Jan met begonnen met pentekenen. Hij heeft vele boerderijen en andere gebouwen op papier gezet. Daarna is hij olieverfschilderijen gaan maken van dieren.

Victor van Leeuwen

Victor van Leeuwen is beeldkunstenaar. Hij is opgeleid aan de Academie voor Fotografie in Den Haag, waar hij in 1983 afstudeerde. Zijn foto’s zijn op diverse kunstexposities geëxposeerd. 

Op de vraag hoe Victor zelf ‘kunst’ zou omschrijven citeert hij oud-directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam, Rudi Fuchs: “Kunst is alles wat mij vragen stelt”. En dat is een goede omschrijving, iedereen ziet iets anders in kunst, breng bij een ieder andere emoties teweeg.

Anneke Strengholt

Bij de Vrije Academie voor Kunsten in Delft ontdekte Anneke haar liefde voor het boetseren. Bij haar toenmalige leermeester Cor Dam voelde het als ’thuis komen’.

Later werd ze door Cor aangemoedigd om abstracte vormen te maken. Anneke heeft vanaf 2012 haar werk geëxposeerd, onder andere bij de Verbeelding.

Ilonka Bijl

Wat voor Ilonka is begonnen als hobby begint steeds meer professionele vormen aan te nemen. Steeds meer uren is ze in haar atelier in Pijnacker te vinden.

Ze exposeert regelmatig en steeds meer liefhebbers vinden hun weg naar haar atelier en website.

Marianne Dekker

Marianne Dekker (Den Haag, 1953) volgde de opleiding schilderen en grafische kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Na haar academietijd werkte ze met felle kleuren. Onderwerpen waren onder andere ruimtevaart, stillevens en de theater- en circuswereld. 

Haar tegenwoordige werk bestaat uit abstracte tekeningen en ook maakt ze korte abstracte animaties. 

Jellie Piersma

Jellie Piersma werd in 1956 geboren in Friesland. In haar werk maakt Jellie graag een combinatie van realistische en abstracte kunst, hoofdzakelijk met acrylverf, waarbij ze vaak experimenteert met andere materialen in de verf zelf.  

Uit haar passie voor kunst heeft ze in 1996 haar eigen atelier geopend: Atelier de Hichte in Berkel en Rodenrijs. 

Hier vind je alle expositiepagina’s van het tweede halfjaar:
Jacqueline van Kester – Jan van der SmanVictor van LeeuwenAnneke Strengholt Minako Ruigrok-Nakamura en Annemieke Wijsman – Ilonka Bijl – Marianne Dekker – Jellie Piersma