Alles over De Verbeelding

In het weekend van vrijdag 27 tot en met zondag 29 september 2024 zijn in alle kernen van Pijnacker-Nootdorp weer tal van culturele evenementen in het kader van de Verbeelding. Op deze pagina verzamelen we alle berichten die in de aanloop van het evenement zijn gepubliceerd op Pijnacker-Nootdorp Cultuur.

Aanmelding van Verbeelders loopt gesmeerd

Veel kunstenaars, muzikanten, zangers en zangeressen, dichters, fotografen en allerlei andere mensen die professionele of hobbymatig cultureel actief zijn, hebben zich al aangemeld om als Verbeelder mee te doen in het weekend van 27 t/m 29 september. De inschrijving is dus goed op weg.

Vooral voor het Verbeeldingsplein, tijdens het evenement de andere naam voor het Raadhuisplein in Pijnacker, zijn al aardig wat aanmeldingen. Dat geldt ook voor de Kunstroute en voor de Beeldenexpositie in het Emmapark.

Voor alle onderdelen van De Verbeelding zijn nog aanmeldingen mogelijk. Op deze pagina zie je de bijzonderheden.

Vijfde beeldenexpo in Emmapark

De Beeldenexpositie in het Emmapark in Pijnacker beleeft dit jaar zijn eerste lustrum. Net als in de eerdere jaren zijn de beelden en sculpturen al ruim voor het Verbeeldingsweekend te zien. De opening van de tentoonstelling is dit jaar rond 11 september.

Bezoek de locaties van de Kunstroute per fiets!

Ook dit jaar voert de Kunstroute weer langs veel locaties in alle kernen van de gemeente, zoals kerken, boerderijen, mooie tuinen, molens of een kas. Er niets leukers dan op zaterdag en/of zondag een aantal van die plekken per fiets te bezoeken.

Veel amateurkunstenaars in Pijnackerse bibliotheek

In Pijnacker-Nootdorp zijn veel professionele kunstenaars actief, maar ook heel veel mensen die tekenen, schilderen, sieraden of glaskunst als liefhebberij uitvoeren. Niet zelden maken ook deze amateurkunstenaars werk dat nauwelijks onderdoet voor dat van hun professionele collega’s.

Voor de 31e keer kunnen amateurs tijdens De Verbeelding hun werk tonen op een expositie, die wordt ingericht in de Pijnackerse vestiging van Bibliotheek Oostland. Je kunt daar als individuele kunstenaar exposeren, maar ook als groep, bijvoorbeeld mensen die met elkaar op dezelfde club of cursus zitten.

Amateurs kunnen zich nog tot vlak voor het Verbeeldingsweekend aanmelden.

Hier lees je er meer over.

Artiesten en groepen die willen optreden kunnen zich aanmelden

Vast onderdeel van de Verbeelding is dat er in alle kernen en op veel locaties optredens zijn van musici, koren, bands, orkesten, dichters, verhalenvertellers, muzikale duo’s en trio’s en ga zo maar door. Op zaterdagavond is er een Poproute langs een aantal café’s en er zijn ook veel locaties op de Kunstroute waar ruimte is voor uitvoerende kunstenaars.

Voor veel gezelschappen in Pijnacker-Nootdorp staat De Verbeelding vast in hun agenda, dus zij hebben zich al aangemeld. Andere musici en artiesten hebben dat wellicht nog niet gedaan. Dat kan nog volop, want voor de editie van de Verbeelding van eind september is nog ruimte genoeg voor optredens. Hier lees je de bijzonderheden.