Romantische film in centra van de Swop

Een romantische comedy maar zeker geen inhoudsloze zwijmelfilm, zou je kunnen zeggen van ‘Marry Me’, uit 2022, met in de hoofdrollen Jennifer Lopez, Owen Wilson en Latin music-ster Maluma. Op 17 en 18 juli is de film te zien bij de Swop, eerst in De Schakelaar en een dag later in wijkcentrum de Kiezel.

Het verhaal gaat over een popster die op het punt staat om tijdens een concert te trouwen, maar enkele seconden daarvoor ontdekt ze dat haar aanstaande een affaire heeft gehad met haar assistent. Ze dreigt in te storten op het podium, maar maakt oogcontact met iemand uit het publiek en besluit impulsief om dan maar ter plekke met die man te trouwen. Dat leidt tot een onverwachte, maar ook erg gecompliceerde romance.

De film begint op beide dagen om 14 uur. Een half uur eerder gaat de zaal open. Entree is € 5,60 inclusief koffie of thee. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Balletstudio Belinda viert jubileum

Belinda van Trier – Willemse

Ze staat al dertig jaar voor de groepen in haar eigen balletstudio in Nootdorp en ze heeft daar nog steeds ontzettend veel plezier in. Voor Belinda van Trier – Willemse is dans niet alleen haar vak; het is haar manier van leven. En dat draagt ze al die jaren al graag over aan de vele leerlingen in de Nootdorpse ballet- en dansschool. Zelfs voor die tijd al, want ze zit al sinds 1982 in het vak.

Kinderen en jongvolwassenen komen nog steeds voor klassiek ballet. maar ook voor moderne dansvormen in verschillende stijlen, zoals urban choreo, hiphop, dansexpressie, funkdance en noem maar op. En vergeet de peuter- en kleuterdans niet, want met dansen kun je niet vroeg genoeg beginnen.

Zo’n jubileum is natuurlijk aanleiding voor een feestje. Daarom waren er op 6 en 7 juli twee prachtige voorstellingen in Theater de Veste, waar alle groepen en dansstijlen van de studio aan deelnamen.

Locatie basisschool De Regenboog, waar de studio van 2000 tot 2004 les gaf.

De Balletstudio, gevestigd in CulturA & Zo, heeft zich in de afgelopen decennia enorm ontwikkeld. De verschillende groepen draaien prima, veel leerlingen ontwikkelen zich goed en er is nog steeds een goede doorstroom van leerlingen naar professionele dansopleidingen zoals Codarts en het Koninklijk Conservatorium.

“We hebben veel leerlingen die echt toegewijd zijn en waarvan je al in een vroeg stadium kunt zien dat ze het in zich hebben om ver te kunnen komen in het vak. Met name bij improvisatie kun je zien of een kind muzikaal is, of het met de muziek kan omgaan in een bepaalde uitstraling of expressie. Ik vind het prachtig om die ontwikkeling dan te ontplooien en te zien van: we gaan hier toch elke keer een stap verder. Dat is super, daar ligt ook mijn hart.”

Maar het allerbelangrijkste blijft toch: heeft een kind er plezier in? “Het gaat er vooral om dat ze verbinding hebben met elkaar en dat ze het leuk blijven vinden. Bij de een gaat het gemakkelijker dan bij de ander, iedereen haalt er iets anders uit. Maar het plezier in het dansen, dat staat voorop.”

Foto: Patrick Kool