Route16

Nieuwe release Route16 wordt goed ontvangen

Ze zijn er trots op, zus Roos Meuleman en broer Nop Ton van de Pijnackerse band Route16 Music. Hun nieuwe single, ‘Anyway’, is in korte tijd via de streamingdiensten goed ontvangen. Binnen een week zijn er al en paar duizend mensen die het nummer hebben beluisterd via Spotify, Apple Music of een van de andere platforms of die de clip hebben gezien op Youtube.

“Het is het eerste nummer dat we hebben geschreven waarvan we écht het gevoel hebben dat het de Route16-sound is!”, zegt Roos blij. “We hebben uitstapjes naar allerlei stijlen gemaakt, dat moest echt groeien, maar nu weten we echt wat onze muziek is!”

‘Anyway’ is een lekker up-temponummer in countrystyle. Een nummer dat is ontstaan vanuit een intensieve samenwerking tussen zus en broer. Roos: “Het is echt iets van ons samen. Nop begon met een riff en van daaruit is uiteindelijk het hele nummer ontstaan. Het is een lekkere on-the-road-song met een positieve boodschap: waar je ook bent, de liefde blijft doorstromen en je kunt daardoor op afstand elkaar vinden.”

Route16 is een jaar of twee geleden van start gegaan, al waren Roos en Nop in de jaren daarvoor ook actief als muzikanten, maar nog niet zo intensief samen. Vanaf het begin schreven en componeerden ze verschillende nummers en ook waren er al snel plannen voor een theatertour, maar die kwam nog niet zo snel van de grond, vooral omdat de theaters en muziekzalen het vanwege corona erg moeilijk hadden en dus zeker nog geen onbekende artiesten konden programmeren.

“We zijn daarom nu vooral bezig met de voorbereiding van een promotour, om een grote fanbase te krijgen. We willen met een show van een uur langs kleinere theaters met repertoire dat we uiteindelijk ook in de grote show willen, maar we gaan natuurlijk nog niet alles weggeven. Onze producent PVT Records heeft er veel vertrouwen in, daar zijn we ontzettend blij mee.”

Bouwen aan het succes van een nieuwe band, dat is vooral hard werken. Veel in de studio, arrangeren, schrijven, componeren: Roos en Nop zijn er heel erg druk mee. “Je moet er veel energie in stoppen, want je bent nog niks, de wereld heeft je nog niet gezien”, zegt de Pijnackerse. “Natuurlijk ligt er wel een beetje druk op, want je wil toch een doel bereiken. Maar we genieten echt ontzettend van het muziek maken. We hebben als band ontzettend veel lol; we liggen soms plat van het lachen!”

De eerste release, ‘When love waits’, werd vorig jaar behoorlijk goed ontvangen. De eerste clip werd al snel na de release meer dan 40.000 keer bekeken. Zoals het er nu naar uitziet komt het met het nieuwe nummer ook wel goed, want dat was na twee dagen al 2500 keer bekeken. “Ik hoop dat het lekker door blijf tikken”, zegt Roos.

‘Anyway’ is te vinden op alle belangrijke muziekkanalen. Hier is het overzicht. De clip, gemaakt door On Air Media, staat op het eigen Youtubekanaal van Route16. Maar natuurlijk had je hem ook al gezien bovenaan deze pagina.

Meer over de band op de eigen website en op Facebook.