Andrew Wright speelt in Ontmoetingskerk

De van oorsprong Amerikaanse pianist Andrew Wright verzorgt zondag 17 oktober het eerste lunchconcert van het nieuwe seizoen in de Ontmoetingskerk in Pijnacker. Twee jaar geleden trad hij ook op in de Pijnackerse kerk en dat leverde na afloop enthousiaste reacties op door de bezoekers. De pianist speelt deze keer stukken van Johannes Brahms, waaronder de Sonate nr. 2 in Fis klein.

Wrigth, die studeerde aan de Wichita State University in Arizona en de Southern Methodist University in Dallas, behaalde een tweede Mastergraad in oiano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en een Bachelor graad in orgel bij Ben van Oosten aan Codarts Rotterdam. In 2016 promoveerde hij op Universiteit Leiden voor onderzoek in piano en orgel. Hij is cantor/organist van de Koningkerk in Voorburg, de kerk in de nieuwe gemeente van dominee Robert Stigter. 

Het concert begint om 12 uur, maar vanaf half twaalf staat de koffie klaar. Na afloop is er ruimte om na te praten en wat lekkers te drinken. Het concert is gratis. Wel is er na afloop een collecte om de kosten te kunnen dekken.

De Ontmoetingskerk staat aan de Klapwijkseweg 91 in Pijnacker.