Film van Spielberg bij de SWOP

Een bijzondere speelfilm bij de SWOP. Op woensdag 20 en donderdag 21 september draait de bekroonde film van Steven Spielberg, The Fabelmans, eerst in De Schakelaar en een dag later in wijkcentrum De Kiezel.

Het verhaal gaat over de jonge Sammy Fabelman, die op jonge leeftijd zijn passie voor film ontdekt en die in de loop der jaren de avonturen van zijn familie vastlegt. Maar op zijn zestiende ontdekt hij een hartverscheurende waarheid, die de familiedynamiek op zijn kop zet.

Het filmbezoek kost € 5,50. Op deze webpagina kun je je aanmelden.

HIP onderzoekt oude buurten

Medewerkers van het Historisch Informatiepunt Pijnacker, onderdeel van het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker, doen onderzoek naar de oude buurten van Pijnacker en Delfgauw. Sommige daarvan zijn nog wel bekend, zoals Katwijk en Nieuwkoop, maar de HIP’ers noemen ook buurten als Keulen en Korea, waarvan nog maar weinig mensen zullen weten waar die ooit te vinden waren.

In het Historisch Informatiepunt in de Pijnackerse bibliotheek is er een leuke overzichtstentoonstelling van te zien. Het HIP wordt beheerd door vrijwilligers van het Genootschap, die elke zaterdag van 11 tot 13 uur aanwezig zijn om informatie te geven over de historie van Pijnacker.