Ricky Koole terug in Theater de Veste

Foto: Merlijn Doomernik

Actrice en zangeres Ricky Koole is na omzwervingen van New Orleans tot Tennessee weer terug in Nederland. Op woensdag 4 oktober speelt ze in Theater de Veste in haar eigen stad Delft het programma ‘Onwijs Gers!’

Samen met de band Ocobar zingt zij diverse liedjes, van jaren 70 tot aan haar gloednieuwe album ‘Altijd iemand’. Dit is een album waar alles bij elkaar komt: Ricky’s songs voor americana, maar ook haar liefde voor de Nederlandse taal. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 22,50 tot € 24,50.

De groene lens van Van Leeuwenhoek

In de botanische tuin in Delft is tot eind oktober een tentoonstelling te zien over de botanische studies van Antoni van Leeuwenhoek. Hij deed in de zeventiende eeuw voor die tijd opzienbarende ontdekkingen met door hemzelf ontwikkelde microscopen.

Door een kaartje te kopen voor de Hortus Botanicus, onderdeel van de TU Delft, kun je ook de tentoonstelling van Van Leeuwenhoek bezoeken. Die is dagelijks behalve op maandag open van 10 tot 17 uur. De botanische tuin is te vinden aan het Poortlandplein 6 in Delft.

Kaarten voor Theater ’t Web nu ook te koop

Steven Brunswijk opent het seizoen in Theater ’t Web. Foto: Peter van Hout.

Het heeft iets langer geduurd, maar de ticketshop van ’t Web, het theatertje in de vestiging van Bibliotheek Oostland in Bleiswijk, is nu ook geopend voor het nieuwe seizoen. Tot nu toe zijn nog alleen de voorstellingen tot eind van dit jaar bekend, maar daar zitten hele leuke tussen, ook voor kinderen.

Het seizoen wordt op 9 september geopend door cabaretier Steven Brunswijk, die een try out speelt van zijn nieuwe voorstelling ‘Altijd kind gebleven’. Op 17 september is eer een echte familievoorstelling, ook leuk voor de kinderen, door jongleur en goochelaar Huub Cooijmans. Hij heeft een magische kast bij zich, waarvan het nog maar de vraag is of hij die met zijn magische trucs weet open te krijgen.

Remy Evers komt op 23 september met een absurdistisch programma naar Bleiswijk: ‘Gewoon Remy’, maar zo gewoon blijkt dat niet te zien. Evers was in januari nog te zien in CulturA & Zo in Nootdorp, dus wie dat gemist heeft krijgt in Bleiswijk een nieuwe kans.

Ruud Smulders in ‘Rudiversum’

Een hoogtepuntje in de programmering van het eerste halfjaar kon wel eens het ‘Rudiversum’ van Ruud Smulders zijn, een try out waarin de cabaretier verschillende vormen van comedy op de planken brengt. Hij speelt op 28 oktober. Verder noemen we nog graag de Sinterklaasvoorstelling op 2 december, ‘Zachtjes gaan de paardenvoetjes’ en een familievoorstelling van John de Winter, die de koning van Meden en Perzen op zoek laat gaan naar een nieuwe bruid.

Theater ’t Web sluit het eerste halfjaar af met een theaterdiner op 23 december waarin tussen het eten door zangeres Diana van der Bent, gitarist Paul den Bakker en verteller Piet van der Plas voor het entertainment zorgen.

Het volledige programma is te vinden op de website van ’t Web. Daar is ook de ticketshop te vinden.

Overvol theaterprogramma in Zoetermeer

Bert Visscher

Het Stadstheater in Zoetermeer heeft zijn programmering voor het nieuwe seizoen bekend gemaakt. Toneel, muziek, film, kindervoorstellingen, musical, dans: het is er weer allemaal. Het Stadstheater is er opnieuw in geslaagd om veel grote namen naar Zoetermeer te halen, waaronder Harrie Jekkers, Anne-Wil Blankers, Bert Visscher, Herman van Veen, Paul de Leeuw, Karin Bloemen en Pia Douwes, om er maar een handjevol te noemen.

Een echte zomersluiting kent het theater niet; ook in juli en augustus zijn er voorstellingen en films geprogrammeerd. Maar vanaf half september gaat het seizoensprogramma los, met als aftrap een muziekprogramma van Lo van Gorp en zijn mede-muzikanten met een eerbetoon aan Sting. In dezelfde maand is de eerste Comedy Night, die ook later in het seizoen geregeld op het programma staat. Verder brengt pianist Cor Bakker op 23 september een ode aan enkele van zijn muzikale helden, zoals Louis van Dijk en Ramses Shaffy.

The Sound of Movies

Een stukje verderop in het seizoen, half oktober, komen Brigitte Heitzer, René van Kooten en Soraya Gerrits samen met anderen naar Zoetermeer voor de show Mamma Mia!, met de grootste hits van Abba. Eind van die maand is er een Leonard Cohen Tribuut Band en de show The Sound of Movies, een avond vol filmmuziek met onder andere Francis van Broekhuizen.

Klassieke muziek komt ook voorbij, maar dan wel met een twist. Op 8 november brengt Thom Hoffman met zijn Storioni Trio een vertelconcert over Ludwig van Beethoven. Een week later wordt het podium van de grote zaal ingeruimd voor de komedie Wat mijn man niet weet, met Victoria Koblenko, Puck Pomelien Busser en Birgit Schuurman. Begin december brengt Jamai met zijn live-band een ode aan Elton John.

Boer Boris

Het zijn zomaar wat voorbeelden van producties in de eerste helft van het seizoen. Na de jaarwisseling ’23-’24 gaat het natuurlijk gewoon door met teveel-om-op-te-noemen.

Kijk ook naar de vele kindervoorstellingen, Theater Overdag en enkele programma’s waarvan vooraf alleen het genre bekend wordt gemaakt, maar wie er optreden zie je pas als je in de zaal zit. Voor als je van theater houdt en ook een gokje wel leuk vindt.

Het volledige programma van het Stadstheater is hier te vinden. Ook tickets kunnen via de website worden besteld. Voor sommige voorstellingen gaat de kaartverkoop al hard.

Mooi seizoenprogramma voor theater De Veste

Foto: Anne van Zantwijk

Het Delftse theater De Veste heeft voor het nieuwe seizoen vanaf september een hele reeks mooie voorstellingen op het programma staan. Veel bekende namen treden op in het Delftse theater, zoals Waylon, Peter Pannekoek, Stef Bos, Roué Verveer, Paul de Leeuw, Ellen ten Damme en nog vele anderen.

Het seizoen werd op 12 en 13 september geopend door cabaretier René van Meurs met zijn vijfde theatervoorstelling, ‘2636’. Diezelfde week, op donderdag 14 september, trad Waylon op met een Nederlandstalig muziekprogramma, want het zingen in een andere taal vindt hij niet langer nodig. Daarom is hij nu ‘Gewoon Willem’, Willem Bijkerk om precies te zijn.

Het theater had er al rekening mee gehouden dat er voor de voorstelling DNA van Peter Pannekoek ook veel belangstelling zou bestaan. Hij was daarom alvast voor drie achtereenvolgende dagen geboekt: 21, 22 en 23 september. Maar doe geen moeite: al deze voorstellingen zijn al uitverkocht.

Voor allerlei andere uitvoeringen in het nieuwe seizoen zijn nog wel kaarten te koop. Het volledige programma is hier te vinden.