Jongeren aan de slag met theater

Een bijzonder project van het jongerenwerk van Pijnacker-Nootdorp. Vanaf 26 februari komt een groepje jongeren tien weken lang bij elkaar in CulturA & Zo in Nootdorp om samen een theaterproductie te bedenken en uit te voeren over mentale gezondheid en alles wat daarmee te maken heeft. Ervaren regisseurs begeleiden hen om hun eigen verhaal te vertellen of dat van anderen, over dingen waar ze tegenaan lopen of die ze lastig vinden in het dagelijks bestaan.

Het project is bedoeld voor jongeren van 14 tot 17 jaar die graag podiumervaring willen opdoen of die willen leren zich zekerder te voelen in een groep.

Rond mentale gezondheid bestaan veel taboes. Met het project willen de jongerenwerkers van gro-up proberen die taboes te doorbreken. Met de voorstelling kunnen ook anderen worden gestimuleerd om het onderwerp bespreekbaar te maken.

Er zijn nog enkele plekken vrij voor jongeren die mee willen doen, zowel voor als achter de schermen. Aanmelden kan bij Dirk Zekveld via het mailadres dirk.zekveld@gro-up.nl.