Lezing over ondergang van de Titanic

De ondergang van het onzinkbaar geachte passagiersschip Titanic blijft veel mensen aanspreken. De speelfilm die James Cameron in 1997 maakte heeft daar zeker aan bijgedragen. Maar ook los van die film blijft het een verbijsterend verhaal. Een gloednieuw passagiersschip, dat op 14 april 1912 met volle snelheid een ijsberg ramt en dan na enkele uren zinkt: het is nog steeds een scheepsramp die tot de verbeelding spreekt.

Conservator Ron Brand van het Maritiem Museum in Rotterdam stelde in 2012, honderd jaar na het zinken van het schip, een tentoonstelling samen waarin ook aandacht werd besteed aan de Nederlandse opvarenden: Jonkheer George Reuchlin, directeur van de Holland-Amerika Lijn, Hendrik Bolhuis, kok van het à la carte restaurant en stoker Wessel van der Brugge. 

Over hoe het hen is vergaan zal hij ook vertellen tijdens een lezing, die hij op woensdag 27 september geeft in het welzijnscentrum Keijzershof in Pijnacker. Het begint om 20 uur. Toegang kost € 10. Wel even aanmelden via tel. 015-3699699 of door een mailtje te sturen naar info@swop.nl.