Persisch drama als familievoorstelling

Een meisje dat tegen haar wil van straat wordt gesleept om opgeleid te worden om de nieuwe koningin van Perzië te worden; het klinkt niet als een thema voor een familievoorstelling voor acht jaar en ouder. Toch brengt John de Winter het verhaal voor die doelgroep tot leven.

Het meisje in kwestie is Hadassa, een nichtje van de poortwachter. De koning kroont haar tot nieuwe koningin. Maar de eerste minister, Haman, dreigt haar oom te vermoorden. Met gevaar voor eigen leven probeert Hadassa de poortwachter te redden van een wisse dood.

De voorstelling is op zondag 17 december om twee uur ’s middags te zien in Theater ’t Web in Bleiswijk. Kaarten kosten € 7,50.


‘Liefde, dood & taart’

Peter van Rooijen, een van de bekendste schrijvers van Nederlandse liedjes, brengt op 13 december samen met zijn band het theaterconcert ‘Liefde, dood & taart’. Dat is na de programma’s ‘Zwaartekracht’ en ‘Bob Ross’ het laatste concert in zijn Liefde-dood-trilogie.

Het programma is een prelude op de midlifecrisis, want Peter van Rooijen is 40 jaar geworden. Hij staat stil bij deze mijlpaal. Het wordt een gevecht tegen de sleur, vastgeroeste principes en voornemens die voornemens dreigen te blijven.

Het concert is te zien en te horen in Theater de Veste in Delft. Het begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 22,50 inclusief drankje.