Expositie: Roos van der Meijden

Professionele beeldend kunstenaars en gevorderde amateurs uit Pijnacker-Nootdorp krijgen op deze plek telkens twee weken de gelegenheid om een selectie van hun werk te exposeren. Op deze pagina: Roos van der Meijden.

Roos van der Meijden (1979) is realistisch schilder met klassieke kenmerken in haar werk. Delft speelt een belangrijke rol in de stadsgezichten die zij schildert. Ge├»nspireerd door Pieter de Hoogh en Johannes Vermeer schilderde zij al vele herkenbare plekken van Delft. Maar ook andere steden inspireren haar. Kenmerkend in haar werk zijn de contrasten tussen licht en schaduw en reflecties in vloeren, ramen of water.

Ik zie ik zie

Klik op de foto’s om een grotere afbeelding te zien

Hartje Zomer

Roos van der Meijden is in 2001 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag aan de afdeling grafiek. Zij maakte in die tijd vooral kleurenetsen waarvoor zij in 2001 de Allianz Grafiekprijs won.

In 2008 heeft zij de overstap gemaakt naar het schilderen. Dit werd in 2011 beloond met de eretitel Talent van het Jaar in de verkiezing Kunstenaar van het Jaar. Sindsdien mag zij zich ieder jaar rekenen tot de 25 meest populaire kunstenaars in deze verkiezing.

Kobus Kuch

Delfts blauw

Fietsen op de brug

Meer informatie over Roos is
te vinden op haar website,
https://roosvandermeijden.nl
Daar is veel meer van
haar werk te zien.

En lees ook over haar deelname aan het tv-programma De Nieuwe Vermeer.