Sterke nieuwe song van Route16

‘Ride with me’ is de titel van het nieuwe nummer van de band Route16 Music met leadzangeres Roos Meuleman uit Pijnacker. De song werd kort voor de jaarwisseling gelanceerd en de ontvangst op de verschillende muziekkanalen is uitstekend.

Met het nieuwe nummer bouwt de band gestaag voort aan het eigen repertoire. Maar Roos en haar oudere broer Nop Ton, die enkele jaren geleden samen Route16 begonnen, zijn muzikale perfectionisten. Ze willen écht tevreden zijn voor ze een nieuw nummer uitbrengen. “Eigenlijk ligt er al genoeg materiaal voor een compleet album, maar we willen elke song perfect hebben zoals we het graag willen zien”, zegt Roos er zelf over. “We zoeken daarom altijd samen met ons recordlabel PVT Records wat het beste nummer is om nu uit te brengen.”

Over ‘Ride with me’ zijn ze zeker: dat nummer is geworden zoals ze het wilden. Het gaat over hoe je kind jou als ouder meeneemt naar plekken waar je nog nooit bent geweest, en die je gevoelens opleveren die je nog niet kende. ‘Not knowing where to go, you open every door’. Voor de videoclip is gekozen voor oude filmpjes en foto’s van vroeger van de bandleden Roos, Nop en gitarist Ferdinand van Meurs. Dat was een idee van Anton van de Koppel van ONAir Media, de producent van de videoclip, die in een echte 8 mm-sfeer is gemaakt.

Roos en Nop begonnen vlak voor de coronajaren met Route16 Music. Ze hadden samen al eerder in een andere band gespeeld, Gaia Nostra. Toen die uiteen viel besloten ze dat ze samen hun muzikale weg wilden zoeken, in de richting van symfonische rock met invloeden uit country en blues, maar ook filmmuziek. Later sloot ook gitarist Ferdinand zich aan. De samenwerking resulteerde tot nu toe in de eigen songs When Love Waits, Anyway en nu dus ook Ride With Me. Tijdens optredens brengt de band ook muziek van artiesten die ze bewonderen of waar ze hun inspiratie vandaan halen.

Van een grote tournee langs theaters en popzalen is het nog niet gekomen, maar daar zijn wel plannen voor. Roos Meuleman: “We willen er graag optredens bij krijgen, dat gaat nog niet zo hard, maar we werken er wel aan. De promotie van onze muziek verdient nog wel wat meer aandacht.” Wat daarin meespeelt is dat de bandleden ook nog op andere terreinen actief zijn. Roos en Ferdinand spelen en zingen ook in Jukebox Live, een band met een heel ander karakter en daarnaast is Roos ook actief als dirigent van het popkoor New Pop Art. Haar broer Nop heeft zijn eigen studio in Haarlem, waar ook de nummers van Route16 worden opgenomen.

Een bijzonder optreden staat binnenkort wel gepland. Op 8 maart speelt Route16 in het Laaktheater in Den Haag. Bijzonder, omdat het gaat om een Ladies Night, als afsluiting van de Laakse Vrouwenweek. Alleen vrouwen zijn dus welkom. Roos: “Maar Nop en Ferdinand mogen wel gewoon meespelen hoor.”

Lees meer over Route16 Music op de website van de band