Zuidpop is er klaar voor

Alles is in gereedheid en de medewerkers hebben er ontzettend veel zin in: komende zaterdag, 2 september, wordt in het wijkpark van Tolhek in Pijnacker voor het eerst sinds drie jaar weer het evenement Zuidpop gehouden.

Er zijn voor deze vierde editie uitstekende bands uitgenodigd, die vanaf twee uur ’s middags zullen optreden. Ook is er voor kinderen een leuk programma, waaraan wordt meegewerkt door De Dansacker. Die biedt in de middag en in het begin van de avond verschillende dansworkshops aan. Verder staan er op het terrein verschillende foodtrucks.

Skip the Dishes opent het programma om twee uur ’s middags. De zeskoppige akoestische coverband speelt muziek met verschillende stijlen: Paul Simon, Amy Whinehouse, Toto, Racoon en nog vele anderen. Op hun website noemen ze zich ‘een van de leukste bands van Nederland’, dus dat belooft veel goeds.

Harvest Road

Om half vier neemt de Haagse band Ivyvox het over, een ‘female-fronted pop punkband’. De female up front is zangeres Bianca Vrind. Tussen vijf en zes speelt Harvest Road, een vijfmansformatie die zich vooral specialiseert in Indie Pop en Indie Rock. Ook hier een zangeres vooraan op het podium: Nikki Born.

Na een uurtje pauze speelt vanaf zeven uur ’s avonds Join the Wolf Pack, een power rockband opgericht door zanger en componist Roland Brons. Dat is een muzikant met veel ervaring: hij speelde na de tragische dood van Herman Brood vijf jaar lang als leadzanger en gitarist in de voormalige band van Brood, de Wild Romance.

Van 19 tot 21 uur zorgt DJ Cassus oftewel Hagenaar Casper Spoelstra voor een paar uur lekkere muziek vanachter zijn draaitafels. Hij zorgt voor een mooie afsluiting van Zuidpop.

Alle bijzonderheden over het evenement zijn te vinden op de website van Zuidpop. De toegang is gratis.