Expositie: Bas Kalle

Professionele beeldend kunstenaars en gevorderde amateurs uit Pijnacker-Nootdorp en omgeving krijgen op deze plek telkens twee weken lang de gelegenheid om een selectie van hun werk te exposeren.
Op deze pagina: Bas Kalle.

Bas Kalle

Bas Kalle (Middelburg, 1977) werkt op de Hogeschool der Kunsten Den Haag. Hij is van oorsprong componist en heeft in het verleden opdrachten mogen doen voor onder andere Stichting Fonds voor de Scheppende Toonkunst, Muziekgebouw aan ‘t IJ en het Kröller-Müller Museum.

Door de jaren heen gingen zijn handen steeds vaker jeuken om meer met tastbare kunst te gaan doen. Hij heeft hiervoor de voor hem betrouwbare omgeving van de computer steeds verder losgelaten en verschillende media uitgeprobeerd.

Hij voelt zich inmiddels goed thuis in de mix van deze verschillende media, variërend van elektronische muziek, interactieve installaties, objecten, abstracte schilderijen en het werken met foto’s.

Klik op de foto’s om een grotere afbeelding te zien

Beweging
Cartoonblauw

Ami

Sinds een aantal maanden houdt Bas zich vooral bezig met het werken met hout. Hierbij maakt hij gebruik van verschillende soorten hout, die hij in blokjes zaagt van verschillende diktes.

Deze blokjes krijgen vervolgens allemaal individuele aandacht en vormen uiteindelijk samen één werk.

Herinnering
Horizon
Blokjes

Nerf
Rode Lijnen

Tweeluik
Structuren

Een beknopt overzicht van het werk van Bas is te vinden op www.baskalle.nl en op Instagram https://www.instagram.com/bas.kalle/

Eerdere exposities:
Kiek Haket
Roos van der Meijden