Bibliotheek Oostland doet mee aan project Vakantielezen

Elk jaar doet Bibliotheek Oostland in de zomervakantie mee aan het project Vakantielezen, een leuk digitaal spel voor kinderen die net hebben leren lezen in groep 3 en 4 van de basisschool. Fenna Ramos, bekend van het TV-programma Zappelin, presenteert dit populaire leesprogramma.

In de zomervakantie gebeurt het vaak dat veel kinderen weinig tot niets meer lezen. De leesvaardigheid is dan na deze periode flink achteruit gegaan. Met behulp van Vakantielezen houden de kinderen op een leuke en speelse manier hun leesniveau op peil.

De kinderen kunnen in de zomer op Youtube het programma bekijken. Het gaat over Lev en Saar, die mysterieuze pakketjes ontdekken die hen naar diverse landen voeren. In het programma kunnen de kinderen hun avonturen volgen. Ook krijgen ze tips om leuke en spannende boeken te lezen in de zomer. Ook op de website van Vakantielezen staan veel leuke digitale leestips. Door mee te lezen verzamelen de kinderen de puzzelstukjes voor hun juttersboekje.

Daarnaast kunnen de kinderen de hele zomervakantie in de bibliotheek een speurtocht doen. Uiteindelijk verdienen ze een leuk miniboekje, dat ook handig is mee te nemen op vakantie. Meer over Vakantielezen is te vinden op de website van Bibliotheek Oostland.