Bibliotheek Oostland ruimt oude boeken op

Het is een goede traditie: Bibliotheek Oostland haalt boeken die al vaak zijn uitgeleend uit de schappen en verkoopt deze tegen heel kleine prijzen. Ze zijn afgeschreven, dus niet meer hagelnieuw, maar dat betekent niet dat ze er volledig beduimeld uit zien. Maar ‘gebruikssporen’, zoals ze dat op Marktplaats noemen, die zullen er zonder twijfel zijn.

Het gaat niet alleen om boeken, want er gaan ook tijdschriften, luisterboeken, games en DVD’s in de opruiming. Boeken kosten vijftig cent per stuk, alle andere materialen zelfs maar tien cent per stuk. Voor vijf euro vul je dus een hele doos.

De opruimingsverkoop in de vestigingen van Bibliotheek Oostland begint op 27 november en duurt dan tot eind van het jaar — maar tegen die tijd zijn de mooiste boeken er natuurlijk al wel tussenuit. De verkoop gebeurt tijdens de normale openingstijden van de bibliotheek. Ook niet-leden zijn welkom. Betalen kan contant of via een QR-code. Na 14 uur, als er een servicemedewerker aanwezig is, kun je ook per pin betalen.