Jonge kunstenaars ontwerpen kerstkaart

De 10-jarige Fynn uit Delfgauw was vorig jaar de winnaar van de ontwerpwedstrijd.

Burgemeester Björn Lugthart was vorig jaar de initiatiefnemer van de wedstrijd voor jeugdige kunstenaars in de dop, scholieren van de basisscholen in de gemeente, voor het ontwerpen van de kerstkaart van de gemeente. Dat is zo goed bevallen dat ook dit jaar scholieren de kans krijgen om hun ideeën voor de kerstwens in te sturen. Tot 1 december kunnen creatieve leerlingen een mooie tekening of schilderwerk insturen. De jury bepaalt welk ontwerp wordt gebruikt voor de gemeentelijke kerstkaart.

Vorig jaar was de 10-jarige Fynn van den Heuvel van basisschool Meander in Delfgauw degene die de mooiste tekening had gemaakt. Alle externe relaties van de gemeente, zoals ook de burgemeesters en wethouders van andere gemeenten in de regio, kregen toen de kerstwens van Pijnacker-Nootdorp met op de voorkant de tekening van Fynn.

Scholieren die mee willen doen kunnen hun kunstwerk op een horizontaal A4-formaat opsturen naar de Gemeente Pijnacker-Nootdorp, ter attentie van de burgemeester, Postbus 1, 2640 AA Pijnacker. De burgemeester zit zelf in de jury, samen met wethouder Hanneke van de Gevel en de voorzitter van de Verbeelding, Piet van Adrichem.