Boeiende interviews in Bestuurscentrum

Paul Bergen. (Foto: Ferdy Damman)

Een nieuw onderdeel van De Verbeelding zijn enkele publieke interviews, die zaterdag en zondag worden gehouden in het Bestuurscentrum aan de Emmastraat 165 in Pijnacker. Daar is een overzichtstentoonstelling te zien van het werk van de bekende muziekfotograaf Paul Bergen. Hij fotografeerde in de afgelopen dertig jaar over de hele wereld beroemde muzikanten. Prince, David Bowie, Adele, Pearl Jam, Nirvana, Radiohead, Blur, Johnny Watson, Miles Davis en nog vele anderen; hij had ze allemaal voor zijn cameralenzen.

Sjaak Oudshoorn laat hem op zondag 24 september vanaf 15.30 uur in het Bestuurscentrum aan het woord. Hij zal hem bevragen over de boeiende muzikale ontmoetingen die Bergen in de loop der jaren had en dat zal zonder twijfel mooie verhalen opleveren.

Peter Tetteroo met ‘Beach Boy’ Al Jardine

Een dag eerder, zaterdag 23 september en ook vanaf 15.30 uur, interviewt Erik Bevaart oud-Pijnackenaar Peter Tetteroo, schrijver van twee muziekboeken. Eerder publiceerde hij al een boek over The Band, de voormalige begeleidingsgroep van Bob Dylan, en enkele maanden geleden verscheen van zijn hand het boek The Beach Boys in Holland, over de periode dat de band een plaat opnam in Baambrugge in de buurt van de Vinkeveense plassen.

Bevaart zal hem ook aan het woord laten over de jeugdjaren die Tetteroo in Pijnacker heeft doorgebracht.

Publiek is bij de twee interviews welkom. De interviewers kennende zullen ze zeker openstaan voor vragen vanuit het publiek.