Dat wordt weer lachen bij ’t Voetlicht

De eerste voorbereidingen zijn al getroffen en na de vakantieperiode gaan de leden van toneelvereniging ’t Voetlicht volop aan de slag met de voorstelling ‘Hotel te koop’ die in oktober en november wordt gespeeld in theater CulturA & Zo in Nootdorp. Het staat nu al vast: voor de bezoekers wordt dat weer een dolle avond waarin ze van de ene lachtstuip in de andere terecht komen.

Het verhaal, geschreven door Henk Roede, speelt zich af in een wat verlopen hotel, waar de al wat oudere eigenaren graag van af willen. Ze willen wel dat de nieuwe eigenaar ook het personeel overneemt. Dat kan wel even een probleempje vormen, want aan de piccolo, het dienstmeisje, de tuinman en de kok kleeft een paar vlekjes, om het zo maar even uit te drukken. Zo laat de piccolo al in het eerste bedrijf alle koffers van een van de gasten van de trap donderen en holt de kok achter de ontsnapte kippen aan die bedoeld zijn voor het diner. Een van die beesten heeft hij al geweldig laten aanbranden. “Of haas. Ik weet niet precies wat ik uit de diepvries heb gehaald. ’t Lijkt allemaal op elkaar als het verbrand is.”

Het Nootdorpse gezelschap speelt deze keer vijf voorstellingen: op vrijdag en zaterdag 27 en 28 oktober, vrijdag en zaterdag 3 en 4 november, steeds om 20 uur. Ook is er nog een middagvoorstelling op zondag 5 november. Kaarten kosten 12 euro en ze zijn nu al te koop.