Smartlappen en levensliederen

Roosje m’n roosje, Mag ik dan bij jou, Sjakie van de hoek, De clown, Het kleine café aan de haven… dikke kans dat ze allemaal voorbij komen op zondag 16 juli in De Schakelaar in Pijnacker. Het Eerste Delftse Singalong Koor komt dan optreden in het kader van de Zondagactiviteit die de SWOP geregeld houdt. Meezingen mag natuurlijk.

Het Eerste Delftse Smartlappenkoor, zoals het EDSK ook wordt genoemd, werd in 2005 opgericht en bestaat uit zestig vrouwen. Onder leiding van  Jacqueline Edeling en begeleid door twee accordeonisten treden ze enkele malen per jaar op, vooral in verzorgingshuizen. De gezelligheid staat voorop, maar het koor werkt ook enthousiast en serieus aan het uitbreiden van het repertoire en het verbeteren van de uitvoering.

Het concert in De Schakelaar duurt van twee tot vier uur ’s middags. Bezoekers kunnen er voor kiezen om na afloop te blijven eten. Vrijwilligers zorgen voor een heerlijke maaltijd. Alleen het concert bijwonen kost vijf euro, wil je blijven eten dan betaal je een tientje. Aanmelden is wel nodig.