Overvol theaterprogramma in Zoetermeer

Bert Visscher

Ook het Stadstheater in Zoetermeer heeft zijn programmering voor het nieuwe seizoen bekend gemaakt. Toneel, muziek, film, kindervoorstellingen, musical, dans: het is er weer allemaal. Het Stadstheater is er opnieuw in geslaagd om veel grote namen naar Zoetermeer te halen, waaronder Harrie Jekkers, Anne-Wil Blankers, Bert Visscher, Herman van Veen, Paul de Leeuw, Karin Bloemen en Pia Douwes, om er maar een handjevol te noemen.

Een echte zomersluiting kent het theater niet; ook in juli en augustus zijn er voorstellingen en films geprogrammeerd. Maar vanaf half september gaat het seizoensprogramma los, met als aftrap een muziekprogramma van Lo van Gorp en zijn mede-muzikanten met een eerbetoon aan Sting. In dezelfde maand is de eerste Comedy Night, die ook later in het seizoen geregeld op het programma staat. Verder brengt pianist Cor Bakker op 23 september een ode aan enkele van zijn muzikale helden, zoals Louis van Dijk en Ramses Shaffy.

The Sound of Movies

Een stukje verderop in het seizoen, half oktober, komen Brigitte Heitzer, René van Kooten en Soraya Gerrits samen met anderen naar Zoetermeer voor de show Mamma Mia!, met de grootste hits van Abba. Eind van die maand is er een Leonard Cohen Tribuut Band en de show The Sound of Movies, een avond vol filmmuziek met onder andere Francis van Broekhuizen.

Klassieke muziek komt ook voorbij, maar dan wel met een twist. Op 8 november brengt Thom Hoffman met zijn Storioni Trio een vertelconcert over Ludwig van Beethoven. Een week later wordt het podium van de grote zaal ingeruimd voor de komedie Wat mijn man niet weet, met Victoria Koblenko, Puck Pomelien Busser en Birgit Schuurman. Begin december brengt Jamai met zijn live-band een ode aan Elton John.

Boer Boris

Het zijn zomaar wat voorbeelden van producties in de eerste helft van het seizoen. Na de jaarwisseling ’23-’24 gaat het natuurlijk gewoon door met teveel-om-op-te-noemen.

Kijk ook naar de vele kindervoorstellingen, Theater Overdag en enkele programma’s waarvan vooraf alleen het genre bekend wordt gemaakt, maar wie er optreden zie je pas als je in de zaal zit. Voor als je van theater houdt en ook een gokje wel leuk vindt.

Het volledige programma van het Stadstheater is hier te vinden. Ook tickets kunnen via de website worden besteld. Voor sommige voorstellingen gaat de kaartverkoop al hard.