De Verbeelding gaat bijna beginnen!

Foto: Bart Planken

Heel Pijnacker-Nootdorp gonst komend weekend van de culturele activiteiten. Voor de dertigste keer is er het hele weekend de Verbeelding, het evenement dat vanwege het jubileum groter is dan ooit. Het begint vrijdagavond al met een mooie openingsvoorstelling in CulturA & Zo met muziek en dans. Helaas: alle kaarten daarvoor zijn al gereserveerd. Maar in het programma zijn nog veel onderdelen waar iedereen naartoe kan, en dat in alle delen van de gemeente.

De beeldententoonstelling in het Emmapark in Pijnacker was al eerder geopend en deze is nog het hele weekend te zien. De kunstwerken in het park zijn allemaal gemaakt door lokale of regionale kunstenaars.

Op zaterdag 23 september zijn er twee kindervoorstellingen door Eric Borrias, die het verhaal van Pinokkio tot leven brengt. De eerste voorstelling is om 10.30 uur in CulturA & Zo in Nootdorp en om 13.30 uur de tweede in het CJMV-gebouw in Pijnacker. De gratis voorstelling is voor kinderen van vier tot en met zeven jaar. Kaartjes zijn te verkrijgen bij CulturA & Zo en bij boekhandel Van Atten. 

Foto: Bart Planken

Op zaterdag 23 september is op het Raadhuisplein in Pijnacker een Creamarkt. Ook zijn er veel kinderactiviteiten, van een graffitimuur tot circusacts, optredens van muziekgezelschappen en dansgroepen. Beeldend kunstenaars geven er workshops. In de Dorpskerk in Pijnacker is er zaterdagavond een concert  met Adinda van Delft op viool en haar broer Matthijs op gitaar, samen met het Pijnackers Kamerorkest. De toegang is ook daar gratis.

Op zaterdag is er ook de Poproute met diverse optredens in CulturA & Zo, De Drie Heeren, De Guyter en De Trucker. 

Op zaterdag en zondag er de traditionele Kunstroute door heel Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede. Op 32 locaties is werk te zien van beeldend kunstenaars en zijn er optredens. Een van de hoogtepunten is zaterdagmiddag het optreden van leden van Oostland Literair in Kerk Delfgauw, dat muzikaal wordt ondersteund door Quirine Scheffers (viool) en Lauretta Bloomer (piano). Ook het duo Deuce komt spelen en verder is er een optreden van dansers met de ziekte van Parkinson.

Bijzonder zijn de twee middaginterviews in het Bestuurscentrum, waar de bekende muziekfotograaf Paul Bergen een overzichtstentoonstelling heeft. Op zondag vertelt hij daar over in een interview met Sjaak Oudshoorn. Een dag eerder gebeurt hetzelfde met Peter Tetteroo die als co-auteur van alles kan vertellen over een boek over The Beach Boys. Hij wordt geïnterviewd door Erik Bevaart.

Zie voor meer berichten over het evenement deze pagina. Het complete programma en alle locaties zijn te vinden op www.deverbeelding.nu.