Evi Hanssen opent seizoen CulturA & Zo

Foto: Jaap Reedijk

De Vlaamse presentatrice, auteur en zangeres Evi Hanssen opent op zaterdag 9 september het nieuwe theaterseizoen van CulturA & Zo. Zij toert sinds vorig jaar door België en Nederland met haar solovoorstelling ‘Sinds ik niet meer drink’. In de voorstelling vertelt Evi met veel humor wat het met haar heeft gedaan om dat glas te laten staan.

De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Hanssen, dat eind 2021 verscheen en dat het relaas vormt van vijfhonderd dagen zonder alcohol. ‘Stoppen met alcohol doe je als je een drankprobleem hebt. En dat heb ik niet’, schrijft Evi in het voorwoord van haar boek. ‘Integendeel, ik heb geen enkel probleem met drank. Alcohol is mijn vriend, die me vergezelt op slechte, maar toch vooral op goede dagen. De leukste momenten uit mijn leven beleefde ik onder invloed van drank.’ Dat ze zichzelf toch oplegt om een jaar lang niet te drinken is omdat ze instinctief aanvoelt dat alcohol haar meer kwaad doet dan goed.

De voorstelling die ze er uiteindelijk over heeft gemaakt, vertelt geen zwaarmoedig verhaal. Hanssen beschrijft haar ervaringen met veel humor en zelfspot. Het is niet bedoeld om haar bezoekers van het drinken af te helpen en het is ook geen pleidooi tegen het gebruik van alcohol. Maar ze zet haar publiek wel aan het denken natuurlijk.

De voorstelling begint om 20 uur. Kaarten kosten € 22. Inclusief drankje. En dat mag je nog mee de zaal in nemen ook als je dat wilt.