Zanginstuif bij Cantando

Oratoriumkoor Cantando uit Pijnacker geeft mensen die altijd al willen zingen de kans om het eens te komen proberen tijdens een zanginstuif op 30 augustus en 6 en 13 september. Zangervaring hoef je niet per se te hebben, want het koor en de dirigent slepen je wel mee.

Tijdens de drie woensdagavonden staan enkele klassieke zangstukken op het programma: delen uit de Deutsche Messe van Schubert, Ecca Gratum en Floret Silva Nobilis van Orff en Freut Euch van Bach. Na de drie repetities is er op woensdag 20 september een miniconcert voor familie en vrienden, die dan kunnen horen wat hun geliefden of bekenden tot dan toe hebben geleerd. De repetities en het miniconcert zijn gratis toegankelijk. Op de website is er meer over te lezen.

Sabine Geerlof

Cantando staat met ingang van het nieuwe seizoen onder leiding van een nieuwe dirigent. Sabine Geerlof, een ervaren koordirigent, neemt de muzikale leiding van Cantando over van Hans van Rutten, die in januari is vertrokken.

Sabine noemt het op de website van de oratoriumvereniging een nieuwe uitdaging om bij Cantando aan de slag te gaan. “Ik ben gedreven en in ieder geval zeer gemotiveerd om letterlijk én figuurlijk in een goede harmonie intensief te repeteren met de mensen.”