Expositie: Cobi de Jong

Professionele beeldend kunstenaars en gevorderde liefhebbers uit Pijnacker-Nootdorp en omgeving krijgen op deze plek telkens twee weken lang de gelegenheid om een selectie van hun werk te exposeren.
Op deze pagina: Cobi de Jong.

Cobi de Jong (1958) is tekenaar met speciale aandacht voor de lijn en het vlak. 

In 2011 studeerde Cobi af aan de Academie voor Schone kunsten in Arendonk (België) in de achtjarige tekenafdeling. Haar werk Toegewijd werd in 2012 gekozen voor de ZomerExpo in het toenmalige Gemeentemuseum in Den Haag binnen het thema “De liefde”.  Cobi geeft tekenles in haar atelier in Nootdorp.

Klik op de foto’s om een grotere afbeelding te zien

Feline
Strandpalen

Kenmerkend voor haar werk is het onderzoek naar de lijn en naar het vlak. Wat doet dat in een tekening?

“De uitdrukking van de lijn boeit mij in het bijzonder. Wat als de lijn wordt weggelaten, verschuift, verdubbelt, er streepjescodes worden gebruikt, etc? Wat als een vlak donkerder of lichter wordt? Wat gebeurt er dan in de tekening?”

Toegewijd
Straatje van Vermeer

Brenda

Cobi tekent hoofdzakelijk in zwart-wit alhoewel er de laatste tijd soms wat kleur wordt toegevoegd op verschillende papiersoorten. Naast tekeningen in potlood werkt ze in viltstift, digitaal of in een combinatie met deze technieken. Meestal werkt ze aan een serie. Daarnaast maakte ze geruime tijd cartoons over maatschappij relevante onderwerpen. 

En tijdens de coronaperiode maakte ze een uitstapje naar meer traditionele werken. Ze maakte toen een serie van tien tekeningen van dezelfde tak van een Gelderse roos gedurende tien maanden. Op dit moment werkt Cobi aan de serie “Ballen” waarbij ruimte en beweging het thema is.

Gelderse roos
Ballen
Ballen 2
ING, voor al uw wasjes
Geworteld kind

Meer informatie over het werk van Cobi is te vinden op haar website: www.cobidejong.nl