Haags Dansatelier in Stadstheater

Het Dansatelier uit Den Haag geeft op 1 en 2 juli voorstellingen in het Stadstheater in Zoetermeer met een dansshow onder de titel Storytime. Het gaat om een betoverende reis vol leuke, mooie, spannende en emotionele verhalen, sprookjes en bijzondere gebeurtenissen. Van Roodkapje tot Pinokkio en van Avatar tot Harry Potter.

Aan de voorstellingen wordt meegewerkt door 350 dansers in alle leeftijdsgroepen, van 4 tot en met 70 jaar oud. Verder zijn alle dansvormen te zien die in het Dansatelier worden beoefend, waaronder ballet, jazz, modern, streetdance, tap, hip-hop, modern jazz, show en musical zang en dans.

Op zaterdag 1 juli zijn er voorstellingen om 13 en 18 uur, op zondag 2 juli om 14 uur. Kaarten kosten € 19,50 per stuk.

Jarig Krashna Musica geeft lustrumconcerten

Het Delftse studentenorkest Krashna Musica viert op 5, 6 en 8 juli zijn 55e verjaardag met een bijzonder concert in de aula van de TU in Delft. 200 musici spelen dan Carmina Burana van Carl Orff en de zevende Symfonie van Prokofiev.

Voor de pauze klinkt de Zevende van Prokofev, een symfonie die hij kort voor zijn dood afmaakte. De muziek heeft een lyrisch en melancholisch karakter. Het orkest wordt gedirigeerd door Stijn Berkouwer.

Na de pauze klinkt de Carmina Burana, geschreven voor koor, orkest en twee vleugels en wordt gedirigeerd door Ruben de Grauw. Solisten zijn Elise van Es, Jan-Willem Schaafsma en Jan Willem van der Hagen. Ook wordt medewerking verleend door het kinderkoor van de Kooracademie Breda. Dirigent is Ruben de Grauw.

Op woensdag en donderdag 5 en 6 juli begint het om 19.30 uur, op zondag 8 juli om 14 uur. Kaarten variëren in prijs van € 17,50 tot € 25.