Het gaat goed met Marjolijn van Kooten

Foto: Benning & Gladkova

De bekende recensent van het Dagblad van het Noorden, Jacques d’Ancona, schreef een enthousiaste recensie over de huidige voorstelling van Marjolijn van Kooten met de intrigerende titel ‘Hoe vind je het zelf gaan?’ Hij noemt haar zelfs een ‘heerlijk theatermens’. Bezoekers van Theater CulturA & Zo in Nootdorp kunnen op zaterdag 13 januari komen kijken of ze het daar mee eens zijn.

In haar voorstelling neemt Van Kooten haar publiek met veel humor mee langs de therapeuten die ze in de afgelopen jaren heeft bezocht om haar depressies en angstgevoelens te bestrijden. Ze verhaalt over alle vreselijke cliché’s die ze daar te horen kreeg, en de titel van de voorstelling is er een van. Ook vragen als ‘Wanneer doe jij je masker af?’ en ‘Welke versie van jezelf ben je?’ zullen mensen bekend voor komen die ook wel eens in het therapeutische circuit hebben rondgelopen.

In de wervingstekst van haar voorstelling heet het: ‘Wegens aanhoudend psychisch herstel komt Marjolijn eindelijk toe aan problemen die níet in de DSM-5 staan.’ Zo te lezen gaat het best goed met haar.

De voorstelling begint om 20 uur. Kaarten kosten € 22, inclusief koffie, thee of een wijntje.