Hospita Simone Kleinsma in Zoetermeer

Foto: Govert de Roos

De gevierde zangeres en musicalster Simone Kleinsma viert momenteel haar 65e verjaardag met De Hospita: een nieuwe musical over een revuevedette die terugkijkt op haar leven, maar die ook geconfronteerd wordt met een nieuwe generatie. Ze wordt gesecondeerd door Paul Groot. Alle recensenten zijn het er wel over eens: Kleinsma schittert in de productie en krijgt alle kans om haar grote veelzijdigheid te laten zien. Maar over het spel van haar medespelers en over het script klinken hier en daar wel wat kritische geluiden.

Voor de vele fans van Kleinsma zal dat niet veel uitmaken: zij genieten zonder twijfel volop van de musical, gemaakt op initiatief van Joop van der Ende die Kleinsma daarmee een mooi verjaardagskado gunde. Het verhaal gaat over Madeleine Coutard, een flamboyante dame die ooit een revuester was met vlijmscherpe humor. Wanneer de oudcomédienne en haar oud-kostuumontwerper (Paul Groot) hun Amsterdamse grachtenpand niet meer kunnen betalen nemen zij drie jonge studenten in huis, die voor veel lawaai en vooral discussie zorgen.

De Hospita is op 23 en 24 januari te zien in het Stadstheater in Zoetermeer. Liefhebbers moeten wel flink in de buidel tasten, want musicals zijn duur. Kaarten kosten € 59,50.