Jubileumbundel voor Oostland Literair

Het samenwerkingsverband voor schrijvers en dichters in het Oostland, dat bestaat uit de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland, bestaat tien jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt op 20 september bij Uitgeverij Oostland een bundel met verhalen en gedichten van twaalf auteurs die bij het platform zijn aangesloten.

De jubileumbundel wordt op die woensdag gepresenteerd op het gemeentehuis in Bergschenhoek. De burgemeesters van de beide gemeenten, Björn Lugthart van Pijnacker-Nootdorp en Pieter van de Stadt van Lansingerland, nemen dan de eerste exemplaren in ontvangst. Het publiek kan snel daarna ook kennismaken met het jubileumboekje. Literair Oostland presenteert zich tijdens de Creamarkt op De Verbeelding in Pijnacker, in het weekend van 23 en 24 september.

Aan de jubileumbundel wordt al geruime tijd gewerkt. De bijdragen in de bundel zijn geschreven door Reem Talib, Marcel van Brandwijk, Erika van Dalen, Gerard Legerstee, Marguerite de Ruijter, Willem de Vreede, Femmy ten Cate, Nick Steenkamp, Jennefer Zuniga-De Jong, Arie van Driel, Rianne van Dijk en Gerard van de Schootbrugge. Dat zijn in grote lijnen dezelfde schrijvers en dichters die samen de vorige bundel van Oostland Literair publiceerden: ‘Zon, zee en blote voeten’, dat in 2021 verscheen.

Oostland Literair werd in 2013 opgericht op initiatief van Bibliotheek Oostland. Uitgeverij Oostland, het bedrijf van Jennefer Zuniga, is min of meer gelijk met Oostland Literair opgetrokken. Niet alleen de bundels van het platform, maar ook individuele boeken van de aangesloten schrijvers en dichters zijn door deze kleine uitgeverij uitgebracht.