Kleedjesmarkt bij Verkeerstorenhuis

De kleedjesmarkten op Koningsdag horen al jaren bij onze cultuur. Er staan er komende donderdag, 27 april, ook in onze gemeente diverse op het programma. Een bijzondere kleedjesmarkt is voor het eerst te vinden bij het Verkeerstorenhuis in Nootdorp, het kleinschalige woonzorgcentrum voor mensen met dementie onder de koepel van Dagelijks Leven.

Het Verkeerstorenhuis vindt het belangrijk om contact met de omgeving te hebben en wil geen gesloten zorgcentrum zijn. Ook kan zo’n leuke activiteit op de parkeerplaats voor de deur voor de bewoners voor een leuke afwisseling zorgen. Een kleedjesmarkt dus, maar ook een loterij, spelletjes en verkoop van zelfgemaakte artikelen door de bewoners. “En het is ook leuk als kinderen of volwassenen een straatact kunnen geven en daarmee wat geld kunnen ophalen”, zegt Swantien van der Voort.

Het evenement begint om 10 uur en duurt tot 14 uur. Aanmelden kan per e-mail bij Nathalie Verbeek via n.verbeek@dagelijks-leven.nl.

Kleedjes- en rommelmarkten zijn er ook in Pijnacker (Emmastraat), Nootdorp (Wolverlei) en Delfgauw (Bart Dekkerveld). Zie voor alle Koningsdagactiviteiten de websites van de oranjeverenigingen: https://www.ovpijnacker.nl, https://www.oranjeverenigingnootdorp.nl en https://www.delfgauw.org.

Het Verkeerstorenhuis in Nootdorp, naast de oude verkeerstoren van de voormalige luchthaven Ypenburg.