Leuke workshops tijdens De Verbeelding

Manga tekenen

Het cultuurevenement De Verbeelding in Pijnacker-Nootdorp staat al dertig jaar voor kunst kijken, beluisteren en beleven, maar dit jaar voor het eerst ook voor zelf uitproberen. In het Verbeeldingsweekend zijn er zowel voor kinderen als voor volwassenen leuke workshops op een heel breed gebied. De meeste duren maar een uurtje of zelfs korter, sommige workshops nemen meer tijd in beslag.

Voor kinderen is er bijvoorbeeld een workshop boetseren door Bert Kerpel, op zondagochtend om 11 uur. Of ze op zaterdag en zondag om 14 uur leren om manga’s te tekenen, de populaire Japanse stripfiguurtjes. Op het Raadhuisplein kunnen kinderen op zaterdag op verschillende tijdstippen meedoen aan een workshop graffiti, onder leiding van ervaren graffitikunstenaars.

Dansen kunnen kinderen ook, op beide dagen op het Raadhuisplein bij Creating Art Productions. Er zijn workshops kids dance en hiphop. Verder zijn er op hetzelfde plein workshops tekenen, mozaïek en acrobatiek, dans door dansschool Domingos en muziek door drumfanfare Haaglanden. Op zaterdag zijn er ook workshops door De Dansacker.

Aquarelleren

Volwassenen en jongeren vanaf 15 jaar kunnen zondag om 11.30 uur meedoen aan een workshop aquarelleren, die wordt gegeven door Carla de Korte-Bramsen. In de Pijnackerse vestiging van Bibliotheek Oostland geeft Maria Geluk vrijwel doorlopend lesjes in de Japanse papiervouwkunst origami. In de Sint Bartholomeuskerk in Nootdorp laat Marjolein van Noortwijk iedereen die zin heeft kennismaken met glasgraveren.

Nog niet alles is genoemd: er zijn nog meer leuke workshops. Ze staan allemaal met locaties en tijden op deze webpagina.