Lintje voor dertien inwoners Pijnacker-Nootdorp

Janneke en Hans Matser kregen beiden een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Björn Lugthart speldde de lintjes op. (Foto: Bart Planken)

Hans Matser, tot drie maanden geleden de vaste organist en pianist van de Ontmoetingskerk in Pijnacker, kreeg woensdagochtend in het Witte Paard in Nootdorp een lintje opgespeld als nieuw benoemd Lid van de Orde van Oranje-Nassau. Matser kreeg de onderscheiding voor zijn vele vrijwilligerswerk als muzikant en in maatschappelijke functies.

Als pianist en organist was hij sinds 1991 aan de Ontmoetingskerk verbonden. Nog veel langer, van 1969 tot 2020, was hij organist en begeleider van het Pijnackers Mannenkoor.

Ook zijn vrouw Janneke kreeg een onderscheiding voor haar vrijwilligerswerk voor de Ontmoetingskerk. Andere inwoners van Pijnacker-Nootdorp die uit handen van burgemeester Björn Lugthart een lintje opgespeld kregen waren Alexander Bakker, Hendrika Gravesteijn-van Lienden, Coenraad Hartsuijker, Gerrit Hobbelman, Margaretha Janssen-de Bruijn, Thomas Kievit, Constantina van der Maas, Clazina Mooij-Lugtigheid, Johannes van de Neut, Henk Rolvink en Ad Ruigrok.

Foto: Bart Planken