Magazine Natuurlijk P-N voor 90-jarige Truusje van der Horst

Truusje van der Horst, dochter van de vroegere dorpsdokter Willem van der Horst, krijgt een van de eerste exemplaren van het Zomermagazine van Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp.

Wethouder Hanneke van de Gevel gaf woensdagmiddag een van de eerste exemplaren van het Zomermagazine van Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp aan de 90-jarige Truusje van der Horst, dochter van de vroegere Pijnackerse dorpsdokter Willem van der Horst. Erik Bevaart schreef voor het magazine een boeiend artikel over de toenmalige huisarts, waarnaar kort na zijn overlijden in 1972 een straatnaam werd genoemd.

Van der Horst trad in 1954 op als getuige in een strafproces tegen de Berkelse huisarts John O., die ervan werd beschuldigd dat hij twee jaar eerder zijn vrouw Arnolda om het leven had gebracht. Hij werd uiteindelijk tot levenslang veroordeeld en kwam in de cel terecht, samen met een andere man die ook zijn vrouw had vermoord.

De twee spraken met elkaar af dat ze elk in briefjes de moord van de ander zouden bekennen, wat openbaar gemaakt zou worden nadat een van beiden zou zijn overleden. O. bracht daarna zijn celgenoot met cyaankali om het leven, maar dat kwam uit en dus werd hij voor die tweede moord nog een keer tot levenslang veroordeeld. Hoe het allemaal precies zat en waarom de Pijnackerse huisarts als getuige was opgeroepen is dus te lezen in het Zomermagazine.

Hanneke van de Gevel en juf Ilva Kuijpers

In het blad staat ook een interview met de Nootdorpse schooljuf Ilva Kuijpers, die duizenden volgers heeft op TikTok en Instagram met haar veelbekeken filmpjes, die een humoristisch beeld geven van het kleuteronderwijs.

Haar populairste video is 1,4 miljoen keer bekeken, dus dat zegt wel wat. Ilva staat met haar portret op de voorkant van het magazine. Zij kreeg woensdagmiddag tijdens de lancering een ingelijst exemplaar van de voorpagina uitgereikt.

Ron Labordus interviewde Fleur Hooijmans over haar twirling-sport.

Redacteur Ron Labordus zette verder de 12-jarige Fleur Hooijmans uit Pijnacker in het zonnetje, die dit voorjaar meedeed aan de Europese kampioenschappen twirling, de sport waar ze helemaal gek van is. Trots bladerde ze samen met haar moeder op het terras van DSVP, waar de lancering plaatsvond, het magazine door, op zoek naar het verhaal dat Ron over haar schreef. Dat zal ook op school en op haar vereniging Twirlteam Surprise uit Pijnacker zeker met belangstelling worden gelezen.

Het magazine is op veel plekken gratis mee te nemen, zoals in de vestigingen van de bibliotheek, Theater CulturA & Zo en in het gemeentehuis. Digitaal lezen kan ook. Vanaf eind deze week is het te downloaden op de website van Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp.