Marco van der Neut op Trucker-podium

Hij wil het geen oudejaarsconference noemen, ook al zijn de voorstellingen echt wel aan het eind van het jaar. Marco van der Neut, bij iedereen in en rond het Pijnackerse poppodium De Trucker wel bekend, beklimt op 1 en 15 december het podium van het cultureel jongerencentrum om het eens over zichzelf te hebben en over de veranderingen in zijn leven in het afgelopen jaar. Met hopelijk veel gelach en ook een traan, laat hij via de website van De Trucker weten.

Dat humor en een gezonde dosis zelfspot onderdeel van zijn optreden zullen zijn, dat zullen de bezoekers van zijn eerdere optredens kunnen beamen. Tot nu toe waren die vooral in de intieme sfeer van het Pijnackerse jongerencentrum, maar inmiddels hebben ook andere delen van Nederland kennis met hem kunnen maken. “Ik doe stand up comedy tegenwoordig, wel nog op kleine schaal en zeker nog niet professioneel, maar ik heb toch al op een paar plekken kunnen optreden. Ook in twee kleine theatertjes en dan gaat mijn cabarethart best wel kloppen.”

Van der Neut wil zijn Truckerpubliek dit keer dus meenemen in een persoonlijk verhaal onder de titel ‘Nooit van gehoord’. “Sommige persoonlijke dingen zijn best wel kwetsbaar, dus er zitten wel grenzen aan wat ik wel en niet wil delen, maar het gaat toch om dingen waar je niet omheen kan en waar mensen vragen over hebben. Het is ook voor mezelf fijn, want door die dingen te delen kan ik het ook voor mijzelf een beetje relativeren.”

De voorstellingen op vrijdag 1 en vrijdag 15 december beginnen beide keren om 20.30 uur. Voor de kosten hoef je het niet te laten: tickets kosten één euro.