Nieuw programma CulturA & Zo bekend

Wethouder Hanneke van de Gevel snijdt de taart aan, nadat Petra Togni haar het eerste exemplaar van het programmaboekje heeft gegeven.

Wethouder Hanneke van de Gevel (met onder andere Cultuur in haar portefeuille) ontving woensdagochtend het eerste exemplaar van het programmaboekje voor het seizoen ’23 – ’24 van Theater CulturA & Zo. Directeur Petra Togni reikte haar het boekje uit in een kraam voor de deur van het theater.

Togni en ook alle medewerkers van CulturA & Zo mogen trots zijn op het nieuwe seizoen. Er komen veel bekende cabaretiers, zangers en theatermakers naar Nootdorp. Van verschillende voorstellingen kun je nu al voorspellen dat de 175 plaatsen die de zaal telt snel uitverkocht zullen zijn. De kaartverkoop gaat donderdag 1 juni om 12 uur precies van start. Kaarten zijn vanaf dat moment te bestellen op de website van het theater, en ook via de ticketzuil die vlak na de ingang is opgesteld.

Evi Hanssen

Het seizoen wordt op 9 september geopend door de Vlaamse presentatrice, auteur en zangeres Evi Hanssen. Zij toert sinds vorig jaar door België en Nederland met haar solovoorstelling ‘Sinds ik niet meer drink’, gebaseerd op haar persoonlijke ervaringen. Het is niet zo dat ze door het leven ging als alcoholiste, vertelde ze enkele maanden geleden in de talkshow van Eva Jinek, maar een stevig glas wijn ging er toch wel in. In de voorstelling vertelt Evi met veel humor wat het met haar heeft gedaan om dat glas te laten staan.

Een ander hoogtepunt is Francis van Broekhuizen, die samen met Gregor Bak op 19 oktober naar het theater in haar eigen dorp komt met haar programma ‘Bij twijfel hard zingen’. Ze trakteert haar publiek niet alleen op prachtige operamuziek, maar maakt er ook een leerzaam college én een cabaretvoorstelling van.

Ernst Jansz

Een muzikaal hoogtepunt is het optreden van Ernst Jansz, ooit lid van Doe Maar. Op 27 januari brengt hij zijn mooiste liedjes op het podium van CulturA & Zo, begeleid door enkele uitstekende muzikanten. Ook waard om even te noemen: Spinvis, op 29 maart volgend jaar, die met bekende en nieuwe liedjes de mythologische neveldieren tot leven brengt.

Het nieuwe programma van het Nootdorpse theater heeft nog veel meer hoogtepunten. Ook veel leuke voorstellingen voor kinderen, en daarnaast is Film & Zo er ook weer: een leuke film met iets extra’s, een high tea, pannenkoeken bakken, een Franse maaltijd en nog zo het een en ander. En dan zijn er ook nog optredens van prima bands in Cultuurcafé Ont-Moeten, te vinden in de foyer van het theater.

Het programmaboekje wordt in Pijnacker-Nootdorp huis aan huis verspreid en het is ook op allerlei plekken af te halen.