Ontmoetingsconcert van Excelsior

Excelsior is vaak buiten te zien, zoals hier in winkelcentrum Ackershof. Zondag geven ze een Ontmoetingsconcert in de bibliotheek. (Foto: Bart Planken)

Een gezellige middag, een hapje en een drankje, contact met andere mensen en tussendoor wat fijne blaasmuziek. Dat is de opzet van het zogenaamde ontmoetingsconcert, dat de Pijnackerse muziekvereniging Excelsior zondag 29 oktober geeft in de vestiging van Bibliotheek Oostland.

Het idee voor de muzikale middag ontstond al een tijd geleden, toen Excelsior bezig was met de samenstelling van het jaarprogramma. Voorzitter Wouter Geurts: “Elk jaar is in september de Week tegen Eenzaamheid. Daar wilden we iets mee doen en we hebben toen gekeken wat er is in de gemeente. We hebben er ook overleg over gehad met de Swop. Dat heeft geleid tot dit concept.”

De vereniging wil met de muzikale middag mensen bereiken die vaak alleen zitten op zondag. Geurts: “En misschien ook mensen die onlangs een partner verloren hebben. Veel mensen zijn erg geïsoleerd. De Swop doet daar wel veel voor met huisbezoeken enzovoort en wij vonden het leuk om ook een steentje bij te dragen.”

Wie zin heeft is van twee tot vijf uur welkom in de bibliotheek aan de Julianalaan om andere mensen te ontmoeten. Er zijn wat kennismakingsspelletjes, een leuke quiz en er zijn wat hapjes en drankjes. Tussendoor zijn er telkens een paar blokken muziek door Excelsior, die melodieën zullen spelen die bij veel mensen goed in het gehoor liggen.

Wouter Geurts: “Het zou mooi zijn als bezoekers een leuke middag hebben en nieuwe contacten kunnen opdoen. Er zal ook wat informatie zijn over andere activiteiten en wij geven vrijkaartjes voor ons volgende concert.”

Gezien de beperkte ruimte is het wel nodig om je vantevoren aan te melden als je wilt komen. Aanmelden kan via deze webpagina.