Dansdag voor ‘Boys Only’

Het is nog steeds te merken dat dansen vooral iets voor meisjes is, merken ze bij De Dansacker. Maar ze vinden dat bij de Pijnackerse dansacademie onzin, want jongens kunnen supergoed dansen, zegt Angelique Vogelenzang. “Ze vinden soms alleen de drempel te hoog en kiezen dan sneller voor een andere sport.” De Dansacker doet er veel aan om jongens ook te interesseren. De ‘Boys Only Dansdag’ op 4 november is een mooie gelegenheid om te zien wat er allemaal voor mogelijkheden zijn.

Dat zijn er veel, want de dansacademie heeft groepen voor breakdance, hiphop, streetdance en ook de zeer populaire dansvorm ‘popping’. Angelique: “Dat is een straatdans met snelle strakke moves, aansluitend met het ontspannen van de spieren, zodat er een zogenaamde schokmoves ontstaan.” Hoe dat er uitziet kun je vinden op Youtube: daar zijn veel demonstratie- en instructiefilmpjes te vinden.

Op de Boys Only-dag kunnen jongens komen kennismaken en al die moderne dansen uitproberen. Van half drie tot vijf uur ’s middags zijn er demonstraties en proeflessen in het gebouw van de Dansacker aan de Industrieweg 9 in Pijnacker. De middag is bedoeld voor jongens vanaf 6 jaar. De Boys Only Dansmiddag wordt georganiseerd samen met de sportleiders van Team4Talent.

Wie eigenlijk zo lang niet kan wachten kan ook op zaterdag 28 oktober naar het Halloweenfeest van Pijnacker-Zuid bij de Soete Suikerbol komen. Om half vier, vier uur, half acht en acht uur geven de hiphopgroepen van De Dansacker daar optredens.