Sinterklaas en het bovenste beste baasje

KinTo, de jeugdafdeling van toneelvereniging ’t Voetlicht in Nootdorp, speelt vanaf zondag 19 november de jaarlijkse Sinterklaasvoorstelling. Achttien jonge spelers, in de leeftijd van 8 tot 17 jaar, komen in actie in het vrolijke stuk ‘Sinterklaas en het bovenste beste baasje’.

“Het wordt weer ontzettend leuk”, zegt regisseur Thea van der Helm. “Een beetje chaotisch en druk, want de pieten gaan allerlei spelletjes doen en quizzes en degene die wint, die wordt het bovenste beste baasje van Sinterklaas. Maar voor het zo ver is gebeurt er heel wat op het podium, met veel spektakel en muziek.”

Thea, die 28 jaar geleden het initiatief nam voor de oprichting van de jeugdafdeling, heeft nog steeds erg veel plezier in het maken van de kindervoorstellingen. “Ja, dit moet je wel heel leuk vinden, want anders kan je het echt niet doen. Het kost best een hoop energie en tijd. Maar ik vind het heerlijk.”

De Sinterklaasvoorstelling wordt dit jaar drie keer gespeeld, op zondag 19, zaterdag 25 en zondag 26 november, steeds om twee uur ’s middags. Kaarten kosten € 9. De voorstelling op 19 november is uitverkocht, voor het weekend daarna zijn ze nog volop kaarten te koop.