’t Speeltoneel in Tweestrijd

De Pijnackerse toneelvereniging ’t Speeltoneel brengt altijd bijzondere producties op de planken: stukken met inhoud, waar je na afloop best een beetje over kunt nadenken. Deze maand spelen twee groepen van de vereniging eenacters die gaan over de onvermijdelijke keuzes die je in het leven moet maken. Motto van de voorstelling is dan ook ‘Tweestrijd’.

In het stuk van groep 1 gaat het over de dilemma’s waarmee een jury wordt geconfronteerd die moet oordelen of iemand schuldig is of niet; een zaak van leven of dood. Er moet een unaniem besluit worden genomen, maar dat blijkt een haast onmogelijke opgave.

Na de pauze is het de beurt aan groep 4, waarin een van de spelers op onverklaarbare wijze in een spel terecht is gekomen en ze heeft geen idee hoe ze er weer uit moet. Dat weten de andere spelers ook niet. Het enige dat duidelijk is, is dat ze een vlag moeten veroveren van de tegenstanders, maar waarom dat zo is, is een raadsel.

Er zijn drie voorstellingen: twee op zaterdag 9 december, om 14.30 en 20 uur, en een op zondag 10 december om 14.30 uur. Kaarten kosten € 14. Leden en vrienden van ’t Speeltoneel betalen € 10.