’t Voetlicht zet bejaardenhuis op stelten

Toneelvereniging ’t Voetlicht is het nieuwe jaar begonnen met de repetities voor de volgende productie. Op 15, 16, 22, 23 en 24 maart spelen de leden van de vereniging het blijspel ‘Oud is zo gek nog niet’ van toneelschrijfster Marianne van de Geer. Het verhaal speelt zich af in bejaardenhuis ‘De langste adem’, afdeling Zonsondergang. Het is er rustig en tevreden, maar de vaste bezoekers kennen het concept van de stukken die ’t Voetlicht speelt: daar komt snel verandering in.

Er gaat al meteen van alles mis als het verhaal begint. Een van de verzorgenden meldt zich ziek en ook de activiteitenbegeleidster laat het afweten. Een acuut personeelsprobleem dus. Maar de directrice van het huis weet er wat op: ze trekt een witte jas aan en meldt zich om dan maar zelf mee te komen werken op de afdeling. Maar om nou te zeggen dat ze er letterlijk en figuurlijk de weg weet… niet echt.

De onrust wordt nog groter door twee nieuwe bejaarden die ’s middags hun intrek komen nemen in ‘De laatste adem’, zoals een van de vaste bewoners het huis noemt. En dan hebben we ook nog de pa van een van de mannelijke verzorgenden, die aan de kost komt als inbreker, en de kleinzoon van een van de bewoonsters, die verliefd is op de verpleegkundige…

Iedereen voelt het al aankomen: het wordt een puinhoop op de afdeling Zonsondergang. Maar zoals altijd: uiteindelijk komt alles toch wel weer goed.

’t Voetlicht speelt het stuk vier keer in de avond en als afsluiting is er ook nog een matinee. Kaarten kosten € 12, senioren en donateurs betalen een euro minder.