Vijf cabaretiers voor de prijs van één

Roel C. Verburg

Kennismaken met vijf nog niet zo heel erg bekende cabaretiers kan tijdens de Stand-up Comedy Night op vrijdag 19 januari in Theater CulturA & Zo. Het wordt een avond met vijf komedianten die allemaal de potentie, of in elk geval de ambitie hebben om uit te groeien tot blijvende podiumartiesten.

Roel C. Verburg is de eerste van de vijf. Hij vertelt over zijn dagelijkse leven als flierefluiter en zingt daar, zichzelf begeleidend op gitaar, hilarische liedjes bij. Hij heeft al aardig wat ervaring, zowel op festivals als op radio en tv.

Een van de winnaars van Cameretten en ooit lid van de Lama’s Martijn Oosterhuis komt ook naar Nootdorp. In de promotekst staat dat hij inmiddels elke comedyclub en theater van binnen en van buiten kent. Misschien is dat een beetje overdreven, maar hij heeft inderdaad al aardig wat optredens op zijn speellijst staan.

Tim Hartog had eerst de ambitie om voetballer te worden, maar het werd uiteindelijk toch het comedyvak. Hij is vaste bespeler van Comedy Club Haug in Rotterdam en toerde al eens door het land met zijn cabaretvoorstelling ‘Schadevrije jaren’.

Geboren Hagenaar Luuk Weggemans werd aanvankelijk aangenomen op de toneelschool in Amsterdam, maar hij kwam toch tot de ontdekking dat hij geen acteur wilde worden. Hij stapte dus over naar de opleiding cabaret en kleinkunst in Den Bosch. Hij won afgelopen jaar het Leeuwarder Cabaretfestival en ook het Amsterdams Studenten Festival.

Als vijfde treedt Erik Boddeüs op tijdens de Comedy Night. Hij won afgelopen jaar de Comedy Talent Award en werd zowel door de jury als het publiek uitgeroepen tot winnaar. Een professionele toekomst binnen de comedywereld is zeker zijn ambitie.

Kaarten kosten € 20, inclusief koffie, thee of een glaasje wijn.