Terug in de tijd naar het 700-jarige Nootdorp

De zes Nootdorpers die de reünie hebben voorbereid hebben er al helemaal zin in. (Foto: Sjaak Oudshoorn)

Op initiatief van de historische vereniging Noitdorpse Historiën staat de theaterzaal van CulturA & Zo zondag 14 mei in het teken van 700 jaar Nootdorp. Dat is alweer 42 jaar geleden, dus het is de hoogste tijd voor een reünie. Die zou eigenlijk al in 2021 plaatsvinden, toen het precies veertig jaar geleden was dat het eeuwfeest werd gevierd, maar corona gooide in dat jaar roet in het eten.

Enkele bekende Nootdorpers die destijds ook bij het 700 jaar-feest betrokken waren hebben er hun schouders onder gezet om de reünie alsnog door te laten gaan. Kees Balm, Job Vink, Tinie van Haastert en Nora Lamens gingen ermee aan de slag en kregen ook hulp van Sjan Smeele en Henk Rolvink. Dat zestal heeft een nostalgische voorstelling voorbereid die twee keer wordt opgevoerd: ’s middags om 14 uur en ’s avonds om 20 uur.

Prins Claus bezocht Nootdorp in 1981 ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van het dorp. (Foto: Marcel Antonisse, Nationaal Archief)

Kees Balm: “We gaan natuurlijk veel oude gebeurtenissen oprakelen. Veel mensen bleken nog foto’s en filmpjes te hebben van dat eeuwfeest in 1981 en aan de hand daarvan en allerlei ander materiaal wordt voor de pauze de geschiedenis van Nootdorp verteld. Echt terug-in-de-tijd en dat wordt vast een feest der herkenning: óh, dat is die! en dat is die!”

Na de pauze wordt het wagenspel ‘De klucht van de melkboer’ opgevoerd, dat in 1981 ook werd gespeeld onder regie van Job Vink. Die heeft ook nu weer de artistieke leiding van dat spel.

Een heleboel herinneringen dus voor alle Nootdorpers die destijds het 700 jaar-feest hebben meegemaakt, maar nét zo amusant voor mensen die later in het dorp zijn komen wonen. Kaarten kosten zes euro per stuk, inclusief consumptie in de pauze. Voor de middagvoorstelling zijn nog enkele kaarten beschikbaar, voor ’s avonds zijn er nog kaarten genoeg.