Yvonne Keuls vertelt over haar tantes

Yvonne Keuls. Foto: Jacqueline de Haas.

De Haagse auteur Yvonne Keuls komt zondag 19 november naar Pijnacker om in de vestiging van Bibliotheek Oostland te vertellen over haar Indische tantes. In verschillende boeken heeft ze beeldend over die Indische dametjes geschreven, dus veel mensen hebben wel eens gehoord van Tante Toetie, Tante Mekkie, Tante Bel en nog een paar anderen.

Keuls, zelf geboren in het toenmalig Nederlands-Indië, is inmiddels 92 maar dat weerhoudt haar er niet van om regelmatig haar lezerspubliek op te zoeken. Vorig jaar was ze in de vestiging van Bibliotheek Oostland in Berkel en Rodenrijs met de theatervoorstelling naar aanleiding van haar boek ‘Mevrouw mijn Moeder’.

Yvonne Keuls heeft meer dan negentig publicaties op haar naam staan, van toneelstukken en hoorspelen tot literaire televisiebewerkingen en romans. Midden jaren zeventig brak ze door met boeken als Jan Rap en z’n maat en Het verrotte leven van Floortje Bloem. In 2021 verscheen haar laatste boek Gemmetje Victoria, een roman over een jonge vrouw die Keuls ontmoette in het opvanghuis waar ze vrijwilligerswerk verrichtte.

De lezing in de Pijnackerse bibliotheek is van twee tot vier uur. Na afloop neemt ze de tijd om haar boeken te signeren. Boekhandel Van Etten is aanwezig met een selectie van de boeken die ze publiceerde.

Kaarten voor de lezing kosten tien euro. Leden van de bibliotheek betalen € 7,50.