De Dansacker opent De Verbeelding

Twee jubilarissen bij elkaar in één theater. De openingsvoorstelling van het 30-jarige culturele evenement De Verbeelding wordt op 22 september gegeven door de 40-jarige dansschool De Dansacker. Dans, beeldende kunst en andere kunstvormen komen in die bijzondere voorstelling samen.

De jonge en wat oudere dansers van De Dansacker vertellen in de voorstelling verhalen die ook zichtbaar worden gemaakt met werk van lokale kunstenaars. Dat gebeurt op live muziek, vertolkt door talentvolle conservatoriumstudenten.

De dansschool is maar wat trots op de uitnodiging van de Verbeelders om de openingsavond te verzorgen. Dat evenement op vrijdagavond, in theater CulturA & Zo in Nootdorp, vormt weer de aftrap van het culturele evenement dat zich daarna op zaterdag en zondag afspeelt in alle kernen van Pijnacker-Nootdorp.

Annouke Franke, die onlangs de dansschool heeft overgenomen die veertig jaar geleden werd gesticht door haar moeder Will Knopper: “We voelen ons echt vereerd dat ze ons hiervoor benaderd hebben. Mooi dat we op deze manier samen ons jubileum kunnen vieren. Hoe de voorstelling er precies uit gaat zien, daar mag ik echt nog niets over zeggen, maar het wordt wel iets heel bijzonders!”

Het optreden van de Dansacker is na de officiële openingshandeling, In de afgelopen jaren steeds door voorzitter Piet van Adrichem van de Stichting De Verbeelding, samen met de burgemeester van Pijnacker-Nootdorp. Afgelopen jaar was dat voor het eerst burgemeester Björn Lugthart. Zet alvast in de agenda: vrijdag 24 september om 20 uur.

Lees verder: ‘Bijzonder dat we dit mogen doen’