DKk en KIP exposeren samen rond thema ‘Tijd’

Vier beeldend kunstenaars uit Pijnacker-Nootdorp zijn door de Delftsche Kunstkring uitgenodigd om deel te nemen aan een tweedaagse expositie over het thema ‘Tijd’. De vier, die zich verenigd hebben in ‘KIP’ ofwel ‘Kunst in Pijnacker’, zijn de beeldhouwers Ben Jansen en Ed van Hagen, tekenaar en illustrator Cobi de Jong en moza├»ekkunstenaar Inez Verhagen. Vertegenwoordigers van de Delftse Kunstkring (DKk) zijn Angeles Rodrigues, Rob de Echte, Antonio Theodosio en Edwin Sweep.

De expositiedagen zijn 1 en 2 juli 2023. Er zullen ongeveer 75 uitsluitend nieuwe werken te zien zijn die het thema ’tijd’ zichtbaar proberen te maken. Dat is lastig genoeg, want tijd is ongrijpbaar en verwarrend, schrijven de samenstellers van de expositie, ‘maar het blijft een fascinerend onderwerp dat ons blijft uitdagen en inspireren.’

De tweedaagse wordt op zaterdag 1 juli om 14 uur geopend Herman Weyers, directeur van het Vermeer Centrum in Delft (al kan het publiek al vanaf 11 uur komen kijken). Om 15 uur geeft de Pijnackerse kunstenaar Roos van der Meijden een lezing over het werk van Johannes Vermeer. Tussendoor is er geregeld een muzikaal intermezzo door basspeler Rana.

Op zondag 2 juli, de tweede dag van de expositie, geeft Ed van Hagen vanaf 13 uur een demonstratie beeldhouwen.

De expositie, een eerste samenwerkingsverband tussen DKk en KIP, is te zien aan de rand van Delfgauw, op de Delfgauwseweg 395 in Delft. Dat is vlak achter het terrein van voetbalvereniging Wippolder.