Expositie: Margot Labordus – Kerklaan

Professionele beeldend kunstenaars en gevorderde liefhebbers uit Pijnacker-Nootdorp en omgeving krijgen op deze plek telkens twee weken lang de gelegenheid om een selectie van hun werk te exposeren.
Op deze pagina: Margot Labordus – Kerklaan.

De Nootdorpse Margot Labordus – Kerklaan is een veelzijdig kunstenaar. Van haar hand verschenen talloze schilderijen in olieverf, acryl en aquarel evenals tekeningen, logo’s, beelden en foto’s. Ze gaf jarenlang met enthousiasme cursussen en workshops. Ook was ze actief betrokken bij de Nootdorpse Kunstroute en de Verbeelding. Regelmatig heeft ze haar veelal veelkleurig werk geëxposeerd. 

Het motto van het werken van Margot is boeiend, zoals ze zelf vertelt: “Mensen blij maken, dat vind ik heerlijk. Ik geniet als ik zie dat mensen mijn kunst de moeite waard vinden om te bekijken. Als zij genieten, geniet ik ook. Van het creatief bezig zijn geniet ik uiteraard ook. Als je kunst maakt, ben je automatisch kunstenaar. Eigenlijk noem ik mezelf niet zo. Ik vind dat je dan nog veel, veel meer in je mars moet hebben. Maar mijn man zegt altijd dat ik een kunstenaar ben, zeker omdat ik bijna mijn hele leven al met ‘kunst’ bezig ben.”

Klik op de foto’s om een grotere afbeelding te zien

Van jongs af aan deed Margot niets liever dan tekenen: “Er was bij ons in huis in Delft altijd tekenmateriaal. Grote vellen papier en potloden van mijn vader die bouwkundig tekenaar was op een bekend bouwbedrijf in Rotterdam en van mijn moeder die coupeuse was en voor haar patronen veel papier nodig had.”

“Ook mijn oudere broers en zus tekenden veel. Vandaar dat ik het automatisch ging doen. Ik bleek wel veel talent te hebben en tekende makkelijk alle mogelijke onderwerpen.”

Kantklossend meisje
Roeiers van Renoir

Terschelling

Margot heeft bijna 20 jaar in het basisonderwijs gewerkt. Ze volgde schilder- en beeldhouwlessen aan de Vrije Academie in Delft en cursussen in onder andere België. Toen ze steeds meer opdrachten kreeg om schilderijen te maken en cursussen ging geven besloot ze om na het onderwijs van ‘de kunst’ haar beroep te maken.  

 “Daar heb ik nooit spijt van gehad. Onderwijs was boeiend maar het andere werk ook. Fijn om het mensen naar de zin te maken middels een schilderij. In de Nootdorpse Dorpsstraat had ik een galerie met lesruimte en een atelier. Fantastisch werken daar.”

“Tegenwoordig geef ik geen cursussen meer – af en toe wel aan onze kleinkinderen! – en ik heb een atelier in de tuin achter ons huis. Schilderen doe ik nog steeds. Mijn lust en mijn leven.”  

Abstract
Mijn man

Delft

Contact met Margot per e-mail: margot@ateliermargot.nl